Keresés eredménye

4 találat a megadott adótartozás tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Art. alkalmazásának indoka a Kbt.-ben
Kérdés: Mi értelme van az Art. 36/A. § alkalmazásának, amikor már nem is releváns a szabály 2008 óta?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. március 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3126
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
2. találat: Közbeszerzéshez kapcsolódó adójogszabály hatálybalépése
Kérdés: Az adózással kapcsolatban mikor lép hatályba az a rendelkezés, ami az ajánlattevőket kötelezi arra, hogy folyamatosan igazolják, nincs adótartozásuk?
Részlet a válaszból: […]ajánlattevő között létrejött szerződésekre is alkalmazni kell, azzal az eltéréssel, hogy az ajánlatkérőt nem terheli a visszatartási kötelezettség az ajánlati vagy a teljesítési biztosítékra, illetőleg az ajánlatkérőnek egyetemleges felelőssége nem keletkezik - Art. 36/A. §-ának (2)-(6) bekezdései. A módosítás indokolása az alábbi volt. A közpénzek védelme érdekében a törvényjavaslat új felelősségi szabály meghonosítását tervezi közbeszerzések esetén. Ez alapján a közbeszerzésekhez kapcsolódó vállalkozási szerződések teljesítésénél a vállalkozók a vertikálisan felépülő alvállalkozói lánc alacsonyabb fokán álló alvállalkozónak csak abban az esetben fizethetnek ki havonta - áfa nélkül számított - 100 000 forintnál nagyobb összeget, ha az alvállalkozó[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. július 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1658
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
3. találat: Adótartozás "jogosultja" önkormányzati beszerzésnél
Kérdés: Önkormányzati beszerzés esetén a pályázónak a helyi - vagyis a kiíró -, vagy a cég telephelye szerinti önkormányzatnál nem lehet adóhátraléka?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. március 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1551
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
4. találat: Fizetési tilalom ajánlattevői adótartozás esetén
Kérdés: Az új szabályozás értelmében, ha az ajánlattevőnek van adótartozása, valóban nem fizethetek neki? És ha mégis fizetek, mi lesz a következménye?
Részlet a válaszból: […]terjed ki.  Az ajánlattevőket és alvállalkozókat pedig - még a közbeszerzési eljárásban - tájékoztatni kell arról, hogy a szerződés a fenti rendelkezés hatálya alá tartozik, amely többletkötelezettséget ró az ajánlatkérőre. A kérdéskörben az APEH álláspontja az, hogy a már megkötött  közbeszerzési szerződésekre is alkalmazni kell majd az új szabályt, nem pedig csak a 2008. március 1-je után, közbeszerzési eljárás alapján kötött szerződésekre, amely értelmezést a későbbi problémák megelőzése érdekében fontos figyelembe venni. A kérdés második része vonatkozásában elmondjuk, hogy sajnálatos módon a törvénymódosításba végül bekerült az az elem, amely szerint ha[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. január 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1506
Kapcsolódó tárgyszavak: ,