Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott ajánlatkérő igazolása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Referencia igazolása az ajánlatkérő korábbi eljárása eredményeként teljesített szerződés vonatkozásában

Kérdés: Ha az ajánlatkérő korábbi eljárásának nyertese voltunk és szerződésszerűen teljesítettünk, a referenciaigazolás körében elég, ha erre utalunk? Vagy külön referenciaigazolást kell kérnünk az ajánlatkérőtől, amelyet a tárgybani eljárásához csatolunk?
Részlet a válaszból: […]bekezdése értelmében a 15. § (1) bekezdés a) pontjának és (3) bekezdés a) pont­jának esetét a Kbt. Második Része szerint lefolytatott közbeszerzési eljárásban a következő módon kell igazolni:- ha a szerződést kötő másik fél a Kbt. 6. § (1) bekezdés a)-c) pontja szerinti szervezet, illetve nem magyarországi szervezetek esetében olyan szervezet, amely a 2004/18/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv alapján ajánlatkérőnek minősül, az általa kiadott vagy aláírt igazolással;- ha a szerződést kötő másik fél az a) pontban foglalthoz képest egyéb szervezet, az általa adott igazolással vagy az ajánlattevő, részvételre jelentkező, illetve az alkalmasság igazolásában részt vevő más szervezet nyilatkozatával - a) és b) pontok.Feltételezzük, hogy esetünkben az ajánlatkérő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. január 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3558

2. találat: Anyagok biztosítása építési beruházáshoz az ajánlatkérő által

Kérdés: Az ajánlatkérő kiírhatja-e úgy az építési munka kivitelezését, hogy az anyagokat ő biztosítja? Nem sérti ez az ajánlattevő döntését? Hogyan lehet garanciális kötelezettséget vállalni, szerződést jogszerűen teljesíteni, ha a támogatott a munka elszámolásánál a saját teljesítményt önmagának igazolja stb.?
Részlet a válaszból: […]munkaerőt is. Ugyanakkor sem a Kbt., sem más jogszabály nem tiltja, hogy adott esetben az ajánlatkérő által biztosított anyagok beépítésével valósuljon meg a beruházás. Ez nem sérti az ajánlattevőt, hiszen a munkát az ajánlatkérő rendeli meg, és neki azt kell elvégeznie, amire a megrendelést kapta. Ilyen esetben természetesen mások az egyes szerződési rendelkezések például a teljesítési, garanciális és együttműködési szabályoknál, mint kulcsrakész kivitelezés esetén. Például az ajánlattevőnek az ajánlatkérő által rendelkezésre bocsátott anyagok minőségéért nem kell felelősséget vállalnia, csak a beépítésért. A teljesítési feltételek meghatározásánál tekintettel kell lenni arra a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. június 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2692
Kapcsolódó tárgyszavak: ,