Keresés eredménye

4 találat a megadott ajánlatok azonossága tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Eljárás azonos mértékű ellenszolgáltatást tartalmazó ajánlatok beérkezése esetén
Kérdés: Egy eljárásban 15 ajánlat érkezett. A bírálati szempont a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás volt. Három ajánlat azonos mértékű ellenszolgáltatást tartalmazott. Ilyenkor hogyan választja ki az ajánlatkérő a nyertes ajánlattevőt? Nem sérül az esélyegyenlőség? Esetleg új eljárást kell kiírni?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. május 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3644
2. találat: Holtverseny elektronikus eljárásban
Kérdés: Mit jelent az elektronikus eljárásban a "holtverseny" megjelölés? (Az ajánlatkérő a kiírásban úgy rendelkezett, hogy ez nem megengedett.)
Részlet a válaszból: […]lehetővé teszi az ajánlattételi határidő meghosszabbítását, a holtverseny kizárása akkor fogadható el, ha akkor is meghosszabbodik az ajánlattételi határidő, ha az új ajánlatot tevő ajánlatazonosság miatt nem tudott érvényes új ajánlatot adni.A 257/2007. kormányrendelet az alábbiakban teszi lehetővé új szakasz nyitását, azaz az ajánlattételi határidő meghosszabbodását az árlejtés során.Az értesítés tartalmazhatja azt az ajánlattételi határidőt megelőző időtartamot, amelyen belül érkező ajánlat esetében[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. március 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3384
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
3. találat: Ajánlatok azonossága
Kérdés: Bírálati szempont az ár, illetve legkedvezőbb ellenszolgáltatás. Az ajánlattevők ugyanazon ellenszolgáltatást határozták meg. A felhívásban erre az esetre nem szerepelt megoldás. Miként járhat el az ajánlatkérő törvényesen?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. május 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 631
Kapcsolódó tárgyszavak:
4. találat: Eljárás azonos ajánlatok esetén
Kérdés: A legalacsonyabb ellenszolgáltatás bírálati szempontja esetében két egyforma árajánlat érkezik. A két ajánlat közül nem választható ki az alacsonyabb, tehát az eljárás eredménytelen, de mire hivatkozva? Elő lehet-e írni azt, hogy az ajánlatkérő ilyen esetben milyen eljárást követ?
Részlet a válaszból: […]ajánlatkérő ugyanakkor csak az eljárás nyertesével, vagy annak visszalépése esetén, ha azt az ajánlati felhívásban előírta, az eljárás eredményének kihirdetésekor a következő legkedvezőbb ajánlatot tevőnek minősített szervezettel (személlyel) kötheti meg a szerződést. Erre nincs lehetőség, eltérést pedig nem enged a törvény, tehát az eljárást eredménytelennek kell nyilvánítani. Érdekes ugyanakkor az indokolás, hiszen esetünkben a közbeszerzés megkezdését követően - előre nem látható és elháríthatatlan ok következtében - beállott lényeges körülmény miatt nincs lehetőség a szerződés megkötésére. Ha tehát feltétlenül választani kell a Kbt. 92. §-ában felsorolt eredménytelenségi okok közül, a felvetett kérdésnek leginkább a d) pont felel meg, azaz az[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. április 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 578
Kapcsolódó tárgyszavak: