Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott alakszerűség tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Nyilatkozatok alakisága a hatályos Kbt. szerint

Kérdés: A közjegyzői okirat vagy a közjegyző által hitelesített nyilatkozat - a Kbt. 56. § (1) bekezdés f) és i) pontjainak igazolására - beadható-e másolatban, vagy csak az eredeti dokumentum fogadható el?
Részlet a válaszból: […]eljárás során valamely dokumentum benyújtását írja elő, a dokumentum - ha jogszabály eltérően nem rendelkezik - egyszerű másolatban is benyújtható. Az ajánlatkérő előírhatja az olyan nyilatkozat eredeti vagy hiteles másolatban történő benyújtását, amely közvetlenül valamely követelés érvényesítésének alapjául szolgál (különösen: bankgarancia vagy kezességvállalásról szóló nyilatkozat). Az ajánlatkérő a nem magyar nyelven benyújtott dokumentumok ajánlattevő általi felelős fordítását is köteles elfogadni.A hivatkozott[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. május 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3166
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Tanúsítványok benyújtásának formája

Kérdés: A Kbt. előírja, hogy az igazolások csak eredetben vagy hiteles másolatban nyújthatók be a közbeszerzési eljárásban. Mit kell igazolás alatt érteni ebben a vonatkozásban? Például: CE-, ISO-minősítés elfogadható-e másolatban, tekintve, hogy ezek inkább tanúsítványnak, mint igazolásnak minősülnek?
Részlet a válaszból: […]pályázati feltételként írja elő azt, hogy az ajánlattevőnek ISO-minősítéssel kell rendelkeznie, az azt igazoló tanúsítvány is csak hiteles másolatban csatolható. Tény, hogy például az említett minősítést igazoló okirat elnevezése "tanúsítvány", azonban ez a dokumentum a közbeszerzés szempontjából igazolásnak minősül, azaz nem a benyújtandó okirat elnevezése számít annak megítélése során, hogy annak hiteles,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. szeptember 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 259
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,