Keresés eredménye

2 találat a megadott alkalmazandó szabályok tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Új közbeszerzési törvény alkalmazása
Kérdés: Ha 2012. január 1-je előtt indult a közbeszerzési eljárás, az azzal kapcsolatos jogorvoslatra az új vagy a régi törvény rendelkezéseit kell alkalmazni?
Részlet a válaszból: […]eljárásokra és az azokkal kapcsolatban kérelmezett, kezdeményezett vagy hivatalból indított jogorvoslati eljárásokra és előzetes vitarendezési eljárásokra kell alkalmazni. A szerződés teljesítéséről azon szerződések esetében sem kell hirdetményben tájékoztatót feladni, amelyeket 2012. január 1-jét megelőzően indított közbeszerzési eljárás eredményeként kötöttek. Annyi könnyebbséget enged a szabály, hogy a szerződések teljesítéséről történő hirdetmény közzétételi kötelezettsége a KT honlapján megszűnik, amely minden szerződésre vonatkozik, az ahhoz kapcsolódó eljárás indításától függetlenül. Erre vonatkozóan a saját honlapon történő közzétételi szabály lesz irányadó az új Kbt. 31. § (1) bekezdés f) pontjának megfelelően. Az említett szabály[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. október 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2798
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
2. találat: Egyszerű eljárásban alkalmazandó szabályok értelmezése
Kérdés: Ha az egyszerű eljárásnál a "megfelelően alkalmazandó szabályokat" úgy értelmezzük, hogy egyéb Kbt.-szabályok nem is alkalmazhatók (például ajánlati biztosíték), akkor például a kizáró okokról szóló nyilatkozatokat sem lehet kérni (vagy igazolásokat stb.)?
Részlet a válaszból: […]sem vehet részt. Ezek a szigorú szabályok tehát esetünkben nem érvényesülnek, tehát a közös ajánlattétel szabályai ennek megfelelően alkalmazandók. A kiegészítő tájékoztatásra vonatkozóan például a jogalkotó a Kbt. 56. §-ában teszi teljeskörűen kötelezővé az általános szabályok alkalmazását. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Kbt. 74. §-ának (4) bekezdése értelmében az ajánlattételi határidőt minden esetben úgy kell meghatározni, hogy elegendő időtartam álljon rendelkezésre a megfelelő ajánlattételhez. Ez egyben azt is jelentheti, hogy nem tarthatók a kiegészítő tájékoztatásra vonatkozó rendelkezésekben meghatározott időpontok, azaz maga a kiegészítő tájékoztatás abban az esetben tud működni, amennyiben ezen időpontok alkalmazását az ajánlatkérő figyelmen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. december 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 858
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,