Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott alkalmazott rezsim tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Eljárás alkalmazott rezsim értékhatárától alacsonyabb ajánlati ár beérkezése esetén

Kérdés: Ha egy közbeszerzési eljárást - amelynek értéke láthatóan alatta van a közösségi értékhatárnak - a közösségi eljárásrendben hirdetnek meg, akkor kizárhatók-e azok az ajánlattevők, akiknek ajánlati áruk alatta van a közösségi értékhatárnak? Van-e erre törvényi szabályozás? (Például energiaágazat, építési beruházás, értékhatár: 1 326 163 884 forint.)
Részlet a válaszból: […]árat ajánlottak meg. Vélelmezhető ilyen esetben, hogy a beszerzés becsült értékét (tekintettel arra, hogy azt a legmagasabb piaci ár alapján kell meghatározni) a piackutatási
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. április 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 971
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Eljárás alkalmazott rezsim értékhatárát meghaladó ajánlatok esetén

Kérdés: A nemzeti értékhatárt elérő értékű közbeszerzésekre vonatkozó szabályok szerinti nyílt közbeszerzési eljárást indítottunk, azonban az eljárásban beérkezett ajánlatokban megjelölt ajánlati árak mindegyike meghaladja a közösségi értékhatárt. Kihirdethető-e nyertesként az az ajánlattevő, akinek ajánlatában megjelölt ellenszolgáltatás mértéke meghaladja a közösségi értékhatárt, amennyiben egyébként az ajánlatkérő rendelkezésére áll az ajánlatban foglaltakhoz szükséges mértékű fedezet?
Részlet a válaszból: […]hiányában - Kbt. 92. §-ának b) pontja). Bár a Kbt. 88. §-ában felsorolt érvénytelenségi okok között ilyen érvénytelenségi ok nevesítetten nem található, ez az eset a hivatkozott jogszabályhely (1) bekezdése f) pontjába tartozik, azaz az ajánlat egyéb módon nem felel meg az ajánlati felhívásban és a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek, következésképpen minden ajánlat érvénytelen amiatt, mert az ajánlattevők nem vették figyelembe azt az eljárásrendet, amelyben a nyílt eljárást az ajánlatkérő meghirdette. Nemzeti eljárásrendben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. február 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 924
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,