Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

4 találat a megadott alkalmazott tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Alkalmazott besorolása az új Kbt.-ben

Kérdés: Olvastuk az új közbeszerzési törvényt. Jól értelmezzük, hogy az új szabályozás szerint az alkalmazott is alvállalkozónak minősül?
Részlet a válaszból: […]teljesítéséhez igénybe venni kívánt gyártót, forgalmazót, alkatrész- vagy alapanyag-szállítót, - építési beruházás esetén az építőanyag-szállítót. Az új - a kérdéshez kötődő - definíciók a 2011. évi CVIII. tv. alapján az alábbiak. Alvállalkozó az a gazdasági szereplő, aki (amely) a közbeszerzési eljárás eredményeként megkötött szerződés teljesítésében az ajánlattevő által bevontan közvetlenül vesz részt, kivéve - azon gazdasági szereplőt, amely tevékenységét kizárólagos jog alapján végzi, - a szerződés teljesítéséhez igénybe venni kívánt gyártót, forgalmazót, alkatrész- vagy alapanyag-szállítót, - építési beruházás esetén az építőanyag-szállítót. Gazdasági szereplőnek minősül bármely természetes személy, jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, egyéni cég vagy személyes joga szerint jogképes szervezet aki, illetve amely a piacon építési beruházások kivitelezését és/vagy építmények építését,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. október 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2795
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Munkavállaló mint hivatalos közbeszerzési tanácsadó

Kérdés: Valamely, a közbeszerzési törvény alanyi hatálya alá tartozó szervezet munkavállalója lehet-e ugyanezen szervezet hivatalos közbeszerzési tanácsadója?
Részlet a válaszból: […]rendelkeznie a hivatalos közbeszerzési tanácsadói tevékenység feltételét képező felelősségbiztosításra vonatkozó 30/2004. IM-PM együttes rendelet szabályainak megfelelően. A hivatalos közbeszerzési tanácsadót a tevékenységéért megbízási díj illeti meg, valamint a tanácsadó a tevékenység körében okozott kár megtérítéséért a Ptk. szabályai szerint felel. Amennyiben a Kbt. 9. §-ának való megfelelést[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. augusztus 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 754

3. találat: Saját alkalmazásban álló szakember mint alkalmassági feltétel

Kérdés: Hogyan kell értelmezni, ha az ajánlatkérő alkalmassági feltételként "saját alkalmazásban álló" szakemberek végzettségének igazolását kéri?
Részlet a válaszból: […]hogy alvállalkozó vagy harmadik személy bevonásának megtiltását sem teszi lehetővé a törvény, így nem írható elő, hogy a szakembereket ne megbízási szerződéssel vonja be az ajánlattevő a közbeszerzési eljárásba a teljesítés során. A végzettség igazolásával természetesen nincs probléma, azonban ez az előírás törvényellenes, tehát a nem saját alkalmazásban álló szakemberek
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. augusztus 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 743
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

4. találat: Saját alkalmazásban álló szakemberek végzettségének igazolása

Kérdés: Hogyan kell értelmezni, ha az ajánlatkérő alkalmassági feltételként "saját alkalmazásban" álló szakemberek végzettségének igazolását kéri?
Részlet a válaszból: […]képzettségét. A fenti megfogalmazás véleményünk szerint a Kbt. 1. §-ának (2) bekezdésébe ütközik, hiszen nem biztosítja az esélyegyenlőséget az ajánlattevő számára, mivel a tevékenységben e megfogalmazás szerint nem vehető igénybe alvállalkozó, hanem saját alkalmazásban álló szakemberek bevonására van lehetőség. Amennyiben ehhez következményt nem fűz, azaz csupán a cég általános szakmai színvonalának megítéléséhez van szükség az alkalmasság igazolására, amelyhez annak esetleges problematikus volta esetén[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. június 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 683