Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott árváltozás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Szerződéses ár változása régi Kbt. hatálya alatt kötött megállapodás esetén

Kérdés: Az új közbeszerzési törvény hatálybalépését megelőzően határozatlan idejű szerződést kötöttünk partnerünkkel. A szerződés megkötésekor megállapodtunk abban, hogy a szerződés szerinti ár az inflációs ráta figyelembevételével, a felek megegyezésével módosulhat. (Nem a KSH szerinti inflációs rátának megfelelően.) Szerződéses partnerünk áremelési szándékot jelentett be, és a javasolt áremelés mértéke nem éri el az inflációs rátát. Elfogadható-e az áremelés, vagy közbeszerzési eljárással új partnert kell kiválasztani?
Részlet a válaszból: […]kiíró érdekeinek megfelelően történik, nem okozhat problémát az infláció alatti mérték szerinti szerződésmódosítás, amelyet a 15/2004. IM rendelet 25. melléklete szerint kell megjelentetni, valamint évente a 26. melléklet szerint hivatkozni a fenti módosításra. A 25. mellékletet legkésőbb a szerződés módosításától, illetőleg a szerződés teljesítésétől számított öt munkanapon belül kell feladni. Külön felhívjuk a figyelmet a 15/2004. IM rendelet 26. mellékletére, amely a szerződés teljesítéséről szóló tájékoztatót tartalmazza. Ezt a mellékletet az egy évnél hosszabb vagy határozatlan időre kötött szerződések esetében, a szerződés megkötésétől számítva évenként kell elkészíteni. A tájékoztatóban továbbá az ajánlattevőként szerződő félnek, a Kbt. 307. §-ának (1) bekezdése alapján nyilatkoznia kell, hogy egyetért-e az abban foglaltakkal. [Emlékeztetőül: a Kbt. előzőekben említett rendelkezése kimondja, hogy az ajánlatkérő köteles a szerződés módosításáról, valamint a szerződés teljesítéséről külön jogszabályban meghatározott minta szerint[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. október 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 312
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,