Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott beszámoló tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Beszámoló csatolásának objektív, időbeli akadálya

Kérdés: Amennyiben az ajánlatkérő az eljárást megindító felhívásban előírja, hogy az ajánlattevő csatolja a felhívás feladását megelőző három üzleti év vonatkozásában számviteli jogszabályok szerinti beszámolóját, és a felhívás feladására adott év januárjában kerül sor, az értékelés során kötelezően kérni kell-e a közvetlenül megelőző üzleti évre vonatkozó beszámolót? Az ajánlattevő jogosan hivatkozhat-e arra, hogy az előző évről a tárgyév május 31-éig kell elkészíteni a beszámolót, ezért ezzel még nem rendelkezik?
Részlet a válaszból: […]vonatkozó számviteli beszámoló még nem áll rendelkezésre az ajánlattétel időpontjában, ezért az ajánlatkérő nem is kérheti azt. Erre tekintettel, megítélésünk szerint, ebben az esetben a 2010., 2011. és 2012. évekre vonatkozóan kérhető a beszámoló. Amennyiben az ajánlatkérő elmulasztotta az éveket meghatározni, erre vonatkozóan kiegészítő tájékoztatást célszerű kérni.Az értékelés során a felhívás és a dokumentáció elő­írásaitól nem lehet eltérni, így azt kell figyelembe venni, amit az ajánlatkérő eleve meghatározott. Akkor sem lehet a 2013-as évre vonatkozó beszámolót kérni, ha az értékelés valamilyen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. június 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3417
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Beszámoló, konszolidált beszámoló

Kérdés: Ha a pénzügyi-gazdasági alkalmasság igazolásához a számviteli törvény szerinti beszámolót kell csatolni, akkor a sima vagy a konszolidált beszámolót kell-e benyújtanunk?
Részlet a válaszból: […]beszámoló használható, azaz nincs kizárva egyik vagy másik használata. Mivel a hatályos, közbeszerzésekről szóló törvény (Kbt.) ebben a tekintetben nem tartalmaz eltérő rendelkezést elődjétől, így álláspontunk szerint mindkét beszámoló alkalmazható. (A két mérleg külön-külön létezik. Amennyiben az adott cég konszolidált mérleg készítésére
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. március 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1884