Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bírálóbizottság létrehozása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Bírálóbizottság létrehozása

Kérdés: Szükséges-e a bírálóbizottsági tagok részére a döntéshozó által aláírt felkérés és annak a bizottsági tag által történő elfogadása?
Részlet a válaszból: […]összeférhetetlenségi kérdések minél előbbi kezelésével is kevesebb kockázatot vállal az ajánlatkérő. Mivel az összeférhetetlenség valójában az ajánlatkérő felelőssége, így fontos, hogy minél hamarabb rendelkezésre álljanak a nyilatkozatok, melyhez ez az egyszerű eljárásrend is hozzásegíti az eljárás lebonyolítóját. Természetesen felkérés, majd ezt követő elfogadás formájában is történhet a bizottság létrehozatala, ettől függetlenül az összeférhetetlenségi nyilatkozatoknak rendelkezésre kell állniuk már az eljárás előkészítése során.A Kbt. 27. §-ának (4) bekezdése alapján az ajánlatkérő a (3) bekezdésben meghatározott szakértelemmel együttesen rendelkező, legalább háromtagú bírálóbizottságot köteles létrehozni az ajánlatoknak - szükség esetén a hiánypótlás, felvilágosítás vagy indokolás (71-72.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. július 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4374
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,