Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott cégadat-módosítás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Cégnévváltozás kezelése az eljárás folyamatában

Kérdés: Hogyan lehetséges az, hogy érkezik egy ajánlat Kovács Bt.-től, majd felhívja az ajánlatkérő hiánypótlásra, ezt követően Takács Bt.-t hirdeti ki nyertesnek? Utólag látható, hogy névváltozás történt a cégnél az ajánlattétel alatt. Nem aggályos ez?
Részlet a válaszból: […]és így meg tudja állapítani a változás, jelen esetben a névváltozás tényét, így megítélésünk szerint a működés nem aggályos, a végbement változásbejegyzési eljárást követi."Az ajánlattétel során ma már van arra lehetőség, hogy az ajánlattevő az alapadatait változtassa, majd frissítés keretében mindez az ajánlatban is megjelenjen. Ettől függetlenül véleményünk szerint mindezt szükséges jelezni, nem pedig egyszerűen önkéntes hiánypótlás keretében változtatni annak érdekében, hogy maga az ajánlatkérő tisztában legyen a változás tartalmával, hiszen az ajánlattételi időszakban már szembesült azzal, hogy változásbejegyzés van folyamatban. Ha azonban nem az ajánlattételi időszak alatt történt a változásbejegyzés kezdeményezése és maga a változás, úgy az ajánlatkérő erre semmilyen módon nem számít. Ettől még ezt a helyzetet is lehet kezelni, azonban a változtatáshoz hiánypótlási felhívás közzétételére van szükség. Ennek hiányában az ajánlattevő nem fogja tudni módosítani az adatokat. Amennyiben a változás akkor következik be, amikor az ajánlatkérő saját döntéshozatali folyamata tart, és éppen közzéteszi az összegezést, melyben még a korábbi adatok jelennek meg, de az EKR már tartalmazza a megfelelő adatokat, abban az esetben ezt már nincs lehetőség beépíteni az ajánlatba, de az összegezésben már az új információ jelenik meg. Nem azonos módon jut tehát az információhoz az ajánlatkérő.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. június 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4713

2. találat: Tevékenységi kör módosítása hiánypótlási eljárásban

Kérdés: A cégkivonatban a cég tevékenységi köre módosítható-e a Kbt. alapján eljárás hiánypótlása keretében?
Részlet a válaszból: […]lehetőség a cégkivonat módosítására. (Az esetleges félreértések elkerülése végett megjegyezzük azonban, hogy a cégkivonat a tevékenységi kört illetően egyébként csak akkor "módosul", ha az adott gazdasági társaság arra vonatkozóan megváltoztatta a társasági szerződését, ahhoz kapcsolódóan változásbejegyzési kérelmet nyújtott be a cégbírósághoz, és ezt a változást az illetékes cégbíróság bejegyezte.) Lehetséges ugyanakkor olyan eset, hogy az ajánlattevő az aktuális cégkivonatot csatolja ajánlatához, miközben tudja, hogy az változni fog, mert cégügyben - a fenti, zárójeles rész szerinti - el nem bírált változásbejelentési kérelme van folyamatban a cégbíróságnál.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. november 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 824
Kapcsolódó tárgyszavak: ,