Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott dokumentációkészítési kötelezettség tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Dokumentációkészítési kötelezettség

Kérdés: Az ajánlatkérő minden esetben köteles dokumentációt készíteni?
Részlet a válaszból: […]hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban pedig dokumentációt készíthet. A dokumentáció egyebek mellett tartalmazza a szerződéstervezetet, kivéve tárgyalásos eljárásban és versenypárbeszéd esetén, ahol az ajánlatkérő jogosult szerződéstervezet helyett csak az általa ismert szerződéses feltételeket meghatározni (szerződéstervezet és szerződéses feltételek a továbbiakban együtt: szerződéstervezet).A 122. § (2) bekezdés szerint az ajánlatkérő építési beruházás esetén - a 94. § (2)-(3) bekezdése szerinti jogcímen indított hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások kivételével - köteles, egyéb esetekben jogosult dokumentációt készíteni, amelyben árubeszerzés és szolgáltatás megrendelése esetén szerződéstervezet helyett elegendő a lényeges szerződéses feltételeket közölni (a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. március 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3378
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Dokumentáció kötelező készítése és átvétele

Kérdés: Kötelező-e az ajánlatkérőnek dokumentációt készítenie? Elindulhatok-e a tenderen, ha nem veszem át a dokumentációt?
Részlet a válaszból: […]benyújtandó igazolások, nyilatkozatok jegyzékét, továbbá tartalmazhat igazolás- és nyilatkozatmintákat. Ez alól a főszabály alól a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás jelent kivételt, mert ebben az eljárásban nem szükséges dokumentációt készíteni, tovább szerződéstervezet helyett szerződési feltételek meghatározása is elegendő. A dokumentáció átvétele vagy megvásárlása akkor kötelező az ajánlattevő számára, ha azt az ajánlatkérő előírta. Az ajánlatkérő ugyanis rendelkezhet úgy az eljárást megindító felhívásában, hogy a dokumentációt ajánlatonként[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. január 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3090

3. találat: Dokumentációkészítési kötelezettség

Kérdés: Kötelező-e ajánlati dokumentációt készíteni? Vannak-e olyan beszerzések, ahol nem?
Részlet a válaszból: […]amelyben ajánlatkérőnek külön meg kell jelölnie azokat a dokumentumokat, amelyek tekintetében a nyilatkozat valódiságát vizsgálja, azaz amelyeknél a hamis nyilatkozattételnek relevanciája van. Az ajánlatkérő által összeállított dokumentációnak az ajánlati felhívás (hirdetmény) közzététele napjától rendelkezésre kell állnia, azaz átvehetőnek kell lennie. Az ajánlatkérőnek a felhívásban kell megadnia, hogy a dokumentációt milyen feltételekkel (például díj ellenében vagy ingyenesen), pontosan hol és mettől meddig lehet átvenni. Az ajánlatkérő előírhatja azt is, hogy a dokumentáció átvétele nélkül ajánlattevő nem vehet részt az eljárásban. A Kbt. egyéb rendelkezései alapján az egyéb eljárástípusokban (például meghívásos eljárás, gyorsított eljárás, tárgyalásos közbeszerzési[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. április 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2304