Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egyéb információ tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Mintapéldány bekérése közbeszerzési eljárásban

Kérdés: Feltételezzük, hogy ha az ajánlattevő szeretne mintapéldányt az ajánlathoz bekérni, akkor ezt kétféleképpen írhatja elő: előírhatja alkalmassági feltételként, és előírhatja az egyéb információk között, ahol ez lehet egy érvénytelenségi ok. Problémám az, hogy tegyük fel, ezek burkolóanyagok, hogyha az alkalmassági feltételek között írom elő, akkor elvileg más a következménye a hiánypótlás szempontjából, mintha mondjuk érvénytelenségi vagy érvényességi okként az egyéb információk között. Erre tudnának valami tanácsot adni?
Részlet a válaszból: […]a megajánlott termék bemutatását is kéri, azt csak a mintapéldányra vonatkozó rendelkezésekre hivatkozással teheti meg. Ha a mintapéldányt az ajánlattevő nem adja be, akkor alkalmatlanságát kell megállapítani, mert egy alkalmassági kritériumnak való megfelelést nem igazolt. Ha viszont a mintapéldányt ajánlattevő beadta, és annak vizsgálata során az ajánlatkérő azt állapítja meg, hogy az nem megfelelő, mert a mintapéldány paraméterei eltérnek a kiírási feltételektől, akkor felmerül a kérdés, hogy milyen döntést kell hoznia: - mintapéldányra hivatkozással az ajánlattevő alkalmatlanságát, azaz az ajánlat érvénytelenségét kell megállapítania a Kbt. 88. § (1) bekezdésének e) pontja alapján; vagy - arra hivatkozással, hogy a megajánlott termék nem felel meg a közbeszerzési műszaki leírásnak, a Kbt. 88. § (1) bekezdésének f) pontja szerinti érvénytelenséget kell megállapítania? Egyértelmű választ nem tudunk erre a kérdésre adni. Ami azért is jelent a gyakorlatban problémát, hiszen ugyanarról a termékről van szó, és nyilvánvaló, hogy a megajánlott termék meg nem felelősége nem alapozhat meg ugyanabban az eljárásban kétféle érvénytelenségi esetet aszerint, hogy a műszaki paramétereit, vagy a mintapéldányát vizsgáljuk. Gyakorlati tanácsként azt tudjuk javasolni, hogy ajánlatkérő tekintsen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. december 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1192
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,