Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egyesület tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egyesület mint kapacitást biztosító szervezet

Kérdés: Egyesület bevonható-e egy ajánlatadás során mint kapacitást biztosító szervezet? Az egyesület bizonyos tagja adott eljárásban szakértőként kerülne bemutatásra alkalmasság igazolására. Jól értjük, hogy mivel egyesületek nem végeznek gazdasági tevékenységet, és annak tagjai nem munkaviszonyban állnak az egyesülettel, erre nincs lehetőség?
Részlet a válaszból: […]úgy a szervezet vállalása, mely szerint az érintett szakember bevonásra fog kerülni a tevékenység végzésébe, elegendő lehet, ha az érintett szakember mint magánszemély kerül bevonásra, hasonlóképpen az egyesületben történő tevékenységét is magánszemélyként végzi.Az egyesület meghatározott keretek között végezhet gazdasági, nyereségorientált tevékenységet. Az egyesület tagjai bevonásra kerülhetnek, ha azonban a tevékenység végzése például folyamatos rendelkezésre állást igényel, és az érintett személy kellene, hogy megoldja a feladatot, valóban felmerül a kérdés, hogy saját főállású munkahelye mellett mindezt hogyan fogja biztosítani. Arra azonban a magánszemély nem kötelezhető, hogy csak és kizárólag a munkahelye által kerülhessen bevonásra a teljesítésbe. Amennyiben egy munkavállalónak több jogi lehetősége van kapacitást[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. június 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4726