Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

5 találat a megadott elektronikus aukció tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Régi aukciós szoftver használata kötelező elektronikus közbeszerzés esetén

Kérdés: Amikor az elektronikus közbeszerzés kötelező lesz, lehet-e majd a régi aukciós szoftverünket használni, amit egy ügyvédi irodával alkalmaztunk évekig, és működött?
Részlet a válaszból: […]árlejtést kíván lefolytatni, egyúttal köteles előírni az EKR alkalmazását is.A továbbiakban tehát a saját aukciós szoftver alkalmazására nincs lehetőség. Ezt erősíti meg a kormányrendelet újrarangsorolásra vonatkozó szabálya.A vonatkozó, 26. § (1) bekezdése értelmében amennyiben valamely közbeszerzési eljárás lefolytatását megelőzően az ajánlatkérő úgy dönt, hogy a Kbt. 108. §-a alapján elektronikus árlejtést kíván lefolytatni, az eljárás lebonyolítása során köteles e fejezet szabályainak figyelembevételével eljárni. Amennyiben az ajánlatkérő elektronikus árlejtést kíván alkalmazni, az eljárás előkészítése[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. február 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4120

2. találat: Elektronikus aukció lefolytatása 2018-ban

Kérdés: Keretmegállapodásos eljárás második részében elektronikus aukciót kell lebonyolítani. Az EKR-ben kell ezt azonnal lehetővé tennünk, vagy maradhat a saját korábbi szolgáltatónk?
Részlet a válaszból: […]megkötött szerződésekre abban az esetben alkalmazandó, ha az ajánlatkérő a Kbt. 41. § (3) bekezdése alapján az EKR-ben történő lebonyolítást írja elő;- amennyiben az ajánlatkérő úgy dönt, hogy elektronikus árlejtést kíván lefolytatni, egyúttal köteles előírni az EKR alkalmazását is - Korm. rendelet 35. §-ának (1)-(3) bekezdései.Mivel a keretmegállapodásos eljárás második része nem független az alapeljárástól, továbbá az árlejtést a jelenleg is hatályban lévő, a közbeszerzési eljárásokban elektronikusan gyakorolható eljárási cselekmények szabályairól, valamint az elektronikus árlejtés alkalmazásáról szóló 257/2007. Korm. rendelet (Régi Elektronikus Rendelet) eljárás megkezdésekor hatályos szabályai alapján kezdeményezték, így a jelenleg hatályos Új Elektronikus Rendelet nem vonatkozhat a korábbi szabályok alapján kezdeményezett eljárásban lehetővé tett árlejtésre.Ezt erősíti az Új Elektronikus Rendelet alábbi hatályba léptető szabálya, mely szerint a korábban indított eljárásra az akkori szabályok vonatkoznak.Az Új Elektronikus Rendelet 35. §-ának (8) bekezdése akként szól, hogy a 2018. január 1-jét megelőzően elektronikusan[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. február 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4118
Kapcsolódó tárgyszavak:

3. találat: Elektronikus aukció

Kérdés: Kötelező-e az elektronikus aukció?
Részlet a válaszból: […]kirívó kötelezettségvállalás történik az ajánlattevő részéről. Elektronikus árlejtés-szolgáltatók közül többen alkalmassá tették szoftverüket a közbeszerzési piacon történő felhasználásra, de ajánlatkérőnek fontos tudnia, hogy az eljárás során bekövetkező esetleges jogorvoslat során az árlejtés-szolgáltató felelőssége csekély mértékű. Az elektronikus árlejtés mellett lehetőség van továbbá a közbeszerzésben elektronikus katalógus kiépítésére, melyet sem az irányelvek, sem a közbeszerzési szabályrendszer nem definiál, ezért alkalmazása közbeszerzési környezetben kevésbé korlátozott. Összességében tehát a jelenleg hatályos szabályozás alapján az ajánlatkérő és az ajánlattevő közötti kommunikáció elektronikus úton történő lebonyolítása kötelező, melynek folyamatában a hirdetményfeladás és az elektronikus ajánlattétel szabályai kötöttek. Előbbit a Kbt. és a 34/2004. Korm. rendelet, utóbbit a tértivevénytörvény szabályozza. A további információáramlás (hiánypótlás, kiegészítő tájékoztatás stb.) akár zárt rendszeren,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. február 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2253
Kapcsolódó tárgyszavak:

4. találat: Elektronikus aukció

Kérdés: Az elektronikus aukcióról milyen információt tudnak nekünk adni, hiszen a Kbt. szerint már működnie kellene, és ajánlattevőként szeretnénk minél hamarabb alkalmazni?
Részlet a válaszból: […]elektronikus árlejtésről, hanem az elektronikus eljárási cselekményekről is szóló 167/2004. Korm. rendelet teljes körű megújításáról is szól. Így megszűnik az a tarthatatlan helyzet, hogy olyan kormányrendelet van hatályban, amelynek nagy része nem működőképes, tekintettel arra, hogy az ún. Elektronikus Közbeszerzési Rendszer létéhez köti az elektronikus eljárási cselekmények alkalmazását, anélkül hogy ilyen rendszer létezne. Az elektronikus beszerzési technikák közül először[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. július 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1381
Kapcsolódó tárgyszavak:

5. találat: Elektronikus aukció lefolytathatósága

Kérdés: Lefolytatható-e elektronikus aukció a közbeszerzésben Magyarországon?
Részlet a válaszból: […]beszerzés, vagy a dinamikus beszerzési rendszer. Az új EU-irányelvek már tartalmazzák, sőt, az elektronikus árlejtés tekintetében részletesen szabályozzák annak lefolytatását, azonban az új Kbt. hatálybalépésekor még nem voltak hatályban az új irányelvek, a vonatkozó kormányrendelet hatálybalépésekor pedig a jogalkotó úgy ítélte meg, hogy részletesebben kell
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. december 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 413
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,