Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott elektronikus igazolás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Elektronikus adóigazolás csatolása az ajánlatba nyomtatott formában

Kérdés: 2011. júliusban indulunk egy tenderen, ahol kértek tőlünk igazolást arra vonatkozóan, hogy nincs adótartozásunk. A pénzügyi osztályunk ma reggel elektronikus formában küldte meg nekem ezt az igazolást, merthogy ők is így kapták a hivataltól. Ha kinyomtatom, akkor becsatolható lesz az ajánlatba. Becsatoljam-e, vagy kérjünk olyan igazolást, amit nem elektronikusan küldenek meg a számunkra?
Részlet a válaszból: […]azokra nézve, akik általában egy adott időpillanatban töltik fel számláikat adónemenként, és így érdemesebb számukra az adott időpillanatban igazolást kérni, miután a feltöltés biztosan megtörtént. Ha azonban mindenképpen az adóhatóság igazolását szeretné az ajánlatkérő benyújtani, és nem szerepel a köztartozásmentes adatbázisban, akkor ezt igazolnia kell, méghozzá bizonyító erejű dokumentummal. Mivel az elektronikusan aláírt, közvetlenül az adóhatóságtól érkező dokumentum csak elektronikusan bizonyítja adattartalmát, így két út áll az ajánlattevő előtt. Vagy papíralapon újra kéri az igazolást, vagy közjegyző által kinyomtatva és hitelesítve nyújtja be az egyébiránt elektronikusan beérkezett dokumentumot. Ennek alapja az elektronikus aláírásról szóló 2001. évi XXXV. törvény, mely az elektronikusan aláírt elektronikus dokumentum, illetve az elektronikus aláírással kapcsolatos szolgáltatások jogkövetkezményei kapcsán az alábbiak szerint fogalmaz 4. §-ának (1)-(3) bekezdéseiben: - a jogszabály a 3. § (2)-(4) bekezdésében foglaltakon kívüli jogviszonyban írásba foglalást ír elő, e követelménynek eleget tesz az elektronikusan aláírt elektronikus dokumentumba foglalás is, ha az elektronikusan aláírt elektronikus dokumentumot fokozott biztonságú elektronikus[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. augusztus 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2757
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Elektronikus igazolások problémái

Kérdés: Elektronikus úton kaptuk meg az APEH és a VPOP együttes adóigazolását közbeszerzési pályázat benyújtása céljából. A dokumentumot az APEH elektronikus aláírással látta el. Az ajánlatkérő hiánypótlásban kérte ezen igazolás beadását eredetiben vagy közjegyző által hitelesítve, azaz ezen igazolás ilyen formában nem került elfogadásra. Újabb adóigazolást közjegyzőnél szerettük volna hitelesíteni, de nem fogadta el azzal, hogy ez nem számít eredetinek. Kérdésünk, hogy jogosan járt-e el az ajánlatkérő és a közjegyző?
Részlet a válaszból: […]közösségi, majd 2010. július 1-jétől nemzeti eljárásrendben is kötelező lesz a közbeszerzési eljárások elektronikus lebonyolítása, a vonatkozó igazolások is elektronikusan aláírva kell, hogy az ajánlattevő birtokába kerüljenek ahhoz, hogy hitelesen igazolni tudja azok eredeti voltát. Ezzel egyben saját maga számára is bizonyítani tudja, hogy az elektronikusan megkapott dokumentum nem változott a küldés során, tehát ugyanazt az információt tartalmazza, mint amelyet az igazolást kiállító megküldött. Az elektronikusan érkezett hiteles információ csak elektronikusan őrzi meg hiteles jellegét, annak egyszerű kinyomtatása során elveszti bizonyító erejét. Ezért az elektronikusan aláírt dokumentumot közjegyző képes hitelesíteni, azaz fizikailag létrehozni, majd fizikailag hitelesíteni. Tehát az ajánlatkérő nem utasíthatja jelenleg sem[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. október 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2111
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: