Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott eltiltás hatálya tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Hamis adatszolgáltatás miatti eltiltás hatálya

Kérdés: A hamis adatszolgáltatás miatti 3 éves eltiltás hatálya mikortól számítandó abban az esetben, ha az ezt kimondó ajánlatkérői döntés "végigjárva" a teljes jogorvoslati fórumrendszert, az Ítélőtáblán emelkedik jogerőre? Mikortól számítandó a három év? A jogerőre emelkedéstől, vagy a jogerős ítélet hatálya visszahat az ajánlatkérői döntés időpontjára, azaz onnantól kell számítani a három évet, illetve ami még ebből hátravan - ugyanis a Döntőbizottság a D.683/16/2003. számú, közzétett határozatában így foglalt állást, igaz, még a régi Kbt. alapján. A Döntőbizottság fenti határozata szerint abban az esetben, ha az ajánlattevő bírósági úton keres jogorvoslatot, annak jogerős befejezéséig függő jogi helyzet keletkezik, ami ha a hamis adatszolgáltatás jogerős megállapításával ér véget, akkor az eltiltás hatálya az ajánlatkérői döntés meghozatalának napjára visszahatóan beáll?
Részlet a válaszból: […]alapul a kizáráshoz. A kizárás tekintetében kétféle intézkedésről szól a törvény. Az egyik, amikor az ajánlatkérő döntést hoz az ajánlattevő kizárásáról, és ezt az ajánlattevő elfogadja, nem támadja meg. A másik esetben az ajánlattevő megtámadja az ajánlatkérői döntést, és a döntés döntőbizottsági szakaszban, avagy bírósági szakaszban emelkedik jogerőre. A kizárás hatálya mindkét esetben három évig érvényesül, amely időpontot viszont nem a döntéstől, illetve annak jogerőssé válásától, hanem annak a közbeszerzési eljárásnak a lezárulásától kell számítani, amelyben a kizárás történt. A Kbt. 98. §-a meghatározza a közbeszerzési eljárás lezárulásának időpontját. A rendelkezés szerint az eljárás annak eredményéről vagy eredménytelenségéről szóló tájékoztató közzétételével zárul le, ha pedig a szerződéskötés később történik, akkor azzal. A hároméves időszak, amikor az ajánlattevő nem vehet[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. augusztus 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1385
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,