Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott építési terv tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Tanulmányterv és építési terv készítésére kiírt pályázaton történő részvétel összeférhetetlensége

Kérdés: Kérjük tisztelettel, határozzák meg, hogy egy tanulmányterv készítője indulhat-e a tanulmányterv tárgyában, az építési terv elkészítésére kiírt közbeszerzési eljárásban, vagy a Kbt. 10. §-a értelmében összeférhetetlen?
Részlet a válaszból: […]érdekelt gazdálkodó szervezet), továbbá olyan személy vagy szervezet, aki az érdekelt gazdálkodó - szervezettel munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban áll (például megbízási szerződés), - szervezet vezető tisztségviselője vagy felügyelőbizottsági tagja, - szervezetben tulajdonos, - a felsorolt személyek hozzátartozója. Az érdekelt gazdálkodó szervezet vagy vele a fentiek szerinti kapcsolatban álló személy akkor vonható be az eljárásba, ha ún. távolmaradási nyilatkozatot tesz, azaz nyilatkozik arról, hogy a közbeszerzési eljárásban nem kíván sem ajánlattevőként, sem alvállalkozóként részt venni. Az összeférhetetlenségi rendelkezés célja, hogy a Kbt. alapelvei - mint a verseny tisztasága és az ajánlatevők esélyegyenlősége - ne sérüljenek. Ennek alapján, véleményünk szerint, a tanulmányterv készítése nem feltétlenül és minden esetben eredményez összeférhetetlenséget a készítő számára. Abban az esetben, ha a tanulmányterv részét képezi az ajánlatkérő által összeállításra kerülő dokumentációnak,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. december 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1191