Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott értékhatárok változása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Értékhatárok változása a közszolgáltatók tekintetében, nemzeti rezsimben

Kérdés: A közszolgáltatók esetében a nemzeti rezsimben az értékhatárokat - tudomásunk szerint - nem emelik. Mi ennek az indoka?
Részlet a válaszból: […]célok megvalósítását. A nemzeti értékhatárok és hozzájuk kapcsolódó eljárásrend meghatározásának gyakorlata az Európai Unió több tagállamában sem ismeretlen, sőt a legtöbb tagállam fenntart nemzeti közbeszerzési értékhatárokat, és ehhez kapcsolódóan versenyeztetési eljárást is kialakított. Gyakori, hogy a közösségi rezsimben érvényesülő eljárásrend alkalmazását rendeli el a nemzeti közbeszerzési értékhatár feletti rezsimben. A közbeszerzési értékhatárok meghatározása során a jogalkotó indokolása értelmében megpróbál figyelemmel lenni arra, hogy az alacsony értékhatárok ne jelentsenek aránytalan terhet a közbeszerzési eljárás lefolytatására kötelezett szervezetek számára, különös tekintettel a lefolytatás idő- és erőforrás-szükségletére. A közbeszerzési értékhatárok meghatározása során a jogalkotó úgy véli, a nagyobb[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. december 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 848

2. találat: Értékhatárok emelkedése

Kérdés: Ugye nem emelik meg az egyszerű közbeszerzés értékhatárait, mert akkor közbeszerzés nélkül "suba alatt elmennek" azok a munkák is, amelyeket a kis- és középvállalkozások idáig legalább "egyenesben" meg tudtak nyerni? (Javasoljuk kiterjeszteni az értékhatár felét el nem érő esetekre is a kötelező, Közbeszerzési Értesítőben való meghirdetést, ezzel is tovább erősíteni a nyilvánosságot és az igazi piaci viszonyok kialakulásának lehetőségét.)
Részlet a válaszból: […]törvénymódosítási javaslat árubeszerzés és szolgáltatás megrendelése esetén 8 millió forintra, építési beruházás esetén 15 millió forintra emelné az értékhatárokat. Az egyszerű közbeszerzés eljárási szabályai
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. december 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 844
Kapcsolódó tárgyszavak: ,