Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott felhívás módosítása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Felhívás módosításáról szóló értesítés elkésettsége

Kérdés: Milyen következménye lehet annak, ha az ajánlatkérő a felhívás módosításáról későn értesíti a gazdasági szereplőket, mivel a hirdetmény módosításának hiánypótoltatása elhúzódott?
Részlet a válaszból: […]hosszabbítását is) kívánja módosítani, amelyet hirdetményben közzétettek, hirdetmény közzétételével módosíthatja a felhívásban meghatározott feltételeket. A hirdetményben utalni kell arra, ha az egyéb közbeszerzési dokumentumok is módosultak.A Kbt. 55. §-ának (2) bekezdésére tekintettel a felhívást módosító hirdetményt az ajánlatkérőnek az ajánlattételi határidő lejártáig fel kellett volna adnia.Ebben az esetben a hirdetményt a Hatóság ellenőrizte, és a Rendelet 11. § (1) bekezdése szerint az ajánlatkérőt hiánypótlásra hívta fel. A szükséges hiánypótlások miatt a felhívást módosító hirdetmény feladására ezt követően, az ajánlattételi határidő lejárta után került sor, melynek következtében az ajánlatkérő ezzel megsértette a Kbt. 55. §-ának (2) bekezdését.A Döntőbizottság a Kbt. 165. § (1) bekezdés d) pontja alapján állapította meg, hogy az ajánlatkérő megsértette a Kbt. 55. §-ának (2) bekezdését, és a Kbt. 165. § (3) bekezdés d) pontja alapján az ajánlatkérővel szemben bírságot szabott ki, mely egyébiránt maximum a közbeszerzési eljárás becsült értékének 10%-a.A Döntőbizottság - mérlegelve az eset összes körülményét - végül az ajánlatkérő terhére értékelte, hogy a jogsértés nyilvánvalóan az ajánlatkérő mulasztása miatt következett be, és a jogsértés nem volt reparálható. A továbbiakban pedig "a Döntőbizottság az ajánlatkérő javára értékelte, hogy az ajánlatkérő a felhívás módosításáról közvetlenül tájékoztatta az érdeklődésüket jelző gazdasági szereplőket, így azok nem a hirdetményből szerezhettek csak tudomást a felhívás módosításáról. Figyelembe vette azt is a Döntőbizottság, hogy az ajánlatkérő a jogsértést elismerte, továbbá mindössze egy napot késett a hirdetmény feladásával. A Döntőbizottság tekintettel[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. április 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4335

2. találat: Felhívás és dokumentáció módosítása tárgyalás folyamán

Kérdés: A tárgyalások során az ajánlatkérő módosíthatja-e az ajánlati felhívásban és a dokumentációban foglaltakat?
Részlet a válaszból: […]§-ának (6) bekezdésében: az ajánlatkérő az ajánlattételi határidő lejártáig módosíthatja a részvételi felhívásban nem megadott és az ajánlattételi felhívásban, illetőleg a dokumentációban meghatározott feltételeket. A módosított feltételekről e határidő lejárta előtt egyidejűleg, közvetlenül, írásban kell tájékoztatni az összes ajánlattevőt, és egyben új ajánlattételi határidőt kell megállapítani. A határidő ebben az esetben sem lehet - meghívásos eljárás esetében - a 122. §-ban foglaltaknál rövidebb. A feltételek módosítása ugyanakkor nem terjedhet a versenypárbeszéd[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. november 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1767