Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott feltételek módosítása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Ajánlattételi határidő hosszabbítása, feltételek módosítása egyszerű eljárásban

Kérdés: Az egyszerű eljárás szabályozásánál a Kbt. 300. §-ának (6) bekezdése nem hivatkozik vissza a 75. § (1) bekezdésre (ajánlattételi határidő hosszabbításának lehetősége), valamint a 76. § (1) és (2) bekezdésre sem (feltételek módosítása, illetve a felhívás visszavonása). Ez azt jelenti, hogy egyszerű eljárásban a fenti rendelkezéseket nem lehet alkalmazni (ajánlattételi határidő hosszabbítása, feltételek módosítása, felhívás visszavonása)?
Részlet a válaszból: […]ehhez kapcsolódó eljárásjogi rendelkezéseket az említett eljárásfajta esetében is be kell tartani. A feltételek módosítása vonatkozásában valóban nem utal vissza a Kbt. korábbi - alkalmazandó - jogszabályra, ugyanis az egyszerű eljárásra irányadó különös rendelkezések körében erről szó van. A Kbt. 300. §-ának (3) bekezdése kimondja, hogy az eljárásban az ajánlatkérő az ajánlattételi felhívásban meghatározott feltételekhez, az ajánlattevő pedig az ajánlatához kötve van (tehát a feltételek nem módosíthatók), kivéve ha az eljárás tárgyalásos. A tárgyalás azonban nem járhat azzal, hogy az eljárás alapján megkötött szerződés tárgya, illetőleg feltételei olyan jellemzőjében, illetőleg körülményében tér el a közbeszerzés megkezdésekor [298. § (2) bekezdése] beszerezni kívánt beszerzési tárgytól, illetőleg megadott szerződéses feltételektől, amely nem tette volna lehetővé az egyszerű közbeszerzési eljárás alkalmazását. A tárgyalások befejezésével ajánlati kötöttség jön létre. Ettől kezdődően tehát a feltételek már a tárgyalásos eljárásban sem változtathatók. A felhívás visszavonására irányuló kérdésre a Kbt. 92. §-a adja meg a választ, amely szakasz a közbeszerzési eljárás eredménytelenségével kapcsolatos előírásokat tartalmazza, és amely az egyszerű eljárásra is irányadó. A hivatkozott[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. január 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 441
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Módosított határidő, feltételek a közbeszerzési eljárásban

Kérdés: A közbeszerzési eljárás a régi Kbt. szerint folyik. Az eljárásban az ajánlatkérő hirdetmény közzététele nélkül, levélben tájékoztatta a jelentkezőket a határidő meghosszabbításáról, valamint egyes, a dokumentációban meghatározott feltételek módosításáról. Jogszerű-e az eljárása?
Részlet a válaszból: […]előtt. Lényeges - az ajánlattevők érdekét védő - garanciális szabály, hogy a hirdetményben a határidő meghosszabbításának indokát is meg kell jelölnie az ajánlatkérőnek. Az ajánlatkérőnek a régi Kbt. 48. §-ának (1) bekezdése alapján arra is lehetősége van, hogy - az ajánlattételi határidő lejártáig - módosítsa az ajánlati felhívásban, illetve a dokumentációban meghatározott feltételeket. A módosított feltételekről új hirdetményt kell közzétennie, amelyben új ajánlattételi határidőt is meg kell állapítania. A fenti rendelkezésekből egyértelmű, hogy az ajánlatkérő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. június 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 125