Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott gazdasági társaság létrehozása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Hirdetmény értelmezése, gazdasági társaság létrehozásának kötelezettsége

Kérdés: Az ajánlatkérő a hirdetmény II.1.3 pontjában az alábbi szöveget közölte: "Ajánlatkérő - a Kbt. 42. §-ban foglaltakra tekintettel - a közös ajánlattevőktől gazdasági társaság létrehozását nem követeli meg. A nyertesként szerződő félnek (közös ajánlattevőknek) a létrehozandó gazdasági társaságot legkésőbb a feladatellátási kötelezettség kezdési időpontjára - kivétel, ha a feladatellátásra vonatkozó egyéb előírások ettől eltérően nem rendelkeznek - kell létrehozni, és a cégbíróságnál bejegyeztetni. Ebben az időpontban a nyertesnek működő vállalkozásnak kell lennie, ajánlatkérő az előtársaságként működést a jelzett időpontban már nem engedi meg. Kérdésünk, hogy mi a teendő, szükséges-e ebben az esetben gazdasági társaságot létrehozni?
Részlet a válaszból: […]későbbiekben hiába oldja fel esetleg a dokumentációban vagy kiegészítő tájékoztatás esetén, a felhívásban ettől az még jogsértő. Amennyiben a hirdetmény-ellenőrzés nem figyelt fel erre a hibára, és a hirdetmény ezzel a szöveggel jelent meg, az ajánlatkérő figyelmét erre fel kell hívni, és jelezni kell, hogy a hirdetmény módosítására van szükség. A határidők ebben az esetben újraindulnak, ezért hátrány emiatt nem éri az ajánlattevőt. Abban az esetben, ha az ajánlatkérő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. október 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1146