Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott határidő számítása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Határidők számítása

Kérdés: Változtak a határidők számítására irány­adó szabályok az új Kbt.-ben?
Részlet a válaszból: […]megkezdésére okot adó cselekmény vagy egyéb körülmény esik;- a hónapokban vagy években megállapított határidő azon a napon jár le, amely számánál fogva a kezdőnapot követő napnak megfelel; ha ez a nap a lejárat hónapjában hiányzik, a hónap utolsó napján;- ha a határidő utolsó napja nem munkanapra esik, a határidő csak az ezt követő legközelebbi munkanapon jár le;- a hirdetményben (felhívásban) megjelölt határidő a hirdetmény (felhívás) feladását, illetve a felhívás közvetlen megküldését követő napon kezdődik;- az (1)-(3) bekezdést az ajánlati kötöttség és a 131. § (6) bekezdése szerinti időtartam számítása során is alkalmazni kell.Az ismertetett rendelkezések közül a fenti, utolsó bekezdésben foglaltak új szabályok. Ezzel tulajdonképpen régóta hiányzó rendelkezés[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. január 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3768
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Órában megadott határidők

Kérdés: Az ajánlatkérő mit érthet az órában megadott határidőn? Lehet határidőt órában meghatározni?
Részlet a válaszból: […]bele. Kezdőnap az a nap, amelyre a határidő megkezdésére okot adó cselekmény vagy egyéb körülmény esik;- a hónapokban vagy években megállapított határidő azon a napon jár le, amely számánál fogva a kezdőnapot követő napnak megfelel; ha ez a nap a lejárat hónapjában hiányzik, a hónap utolsó napján;- a határidő utolsó napja nem munkanapra esik, a határidő csak az ezt követő legközelebbi munkanapon jár le;- hirdetményben (felhívásban) megjelölt határidő a hirdetmény (felhívás) feladását, illetve a felhívás közvetlen megküldését követő napon kezdődik - (1)-(4) bekezdések.A fenti, határidőkre vonatkozó szabályok egyértelműen a kezdőnap, utolsó nap, következő legközelebbi munkanap, megküldést követő nap kifejezéseket alkalmazzák. Amennyiben az ajánlatkérő például a hiánypótlási felhívás eljuttatását követő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. november 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3281
Kapcsolódó tárgyszavak:

3. találat: Eljárás munkaszüneti napra eső határidő esetén

Kérdés: Nyílt közbeszerzési eljárásban az ajánlatok beadási határideje 2005. 03. 22. 10.00 óra volt. A Kbt. 56. §-ának (1) bekezdése szerint kiegészítő tájékoztatást meddig kérhet az ajánlattevő abban az esetben, ha ajánlatkérő az ajánlati dokumentációban kizárólag írásos értesítést fogad el, amelynek formája kizárólag könyvelt postai küldemény lehet? (A válaszadásnál kérjük, vegyék figyelembe azt is, hogy 2005. 03. 12. és 03. 15. között nem volt munkanap.) Érvényes-e erre az esetre a Kbt. 15. §-ának (3) bekezdése, és ezzel hogyan biztosítható az ajánlattevők esélyegyenlősége, figyelembe véve a Kbt. 56. §-ának (2) bekezdésében foglalt határidők betarthatóságát is? Az ajánlatkérő részéről elvárható-e az ajánlattevő körültekintő kérdésfeltevése során, hogy észrevételezze a munkaszüneti napra eső határidőt, és ezt megelőzően tegye fel kérdéseit, hiszen arra az ajánlati felhívás megjelenésétől kezdve ad számára időt a törvény?
Részlet a válaszból: […]határidő lejárta előtt legkésőbb tíz nappal lehet kiegészítő tájékoztatást kérni, míg a (2) bekezdés értelmében a határidő lejárta előtt legkésőbb hat nappal kell megadni a választ, a kérdésben megfogalmazott esélyegyenlőség megteremtése okán. Az első esetben ugyanakkor a törvény az ajánlatkérőnek biztosít négy napot a kérdés átgondolására, amelyre szintén szükség van a színvonalas válasz megfogalmazása érdekében. Tehát esetünkben a Kbt. 56. §-ának főszabálya irányadó, azaz ha nem munkanapra esik a kérdésfeltevés, illetve válasz határideje, úgy az azt megelőző munkanapon jár le a határidő. Az ajánlatkérő részéről nem feltétlenül várható el az erre való utalás, hiszen a törvény ismeretének hiánya nem mentesíti az ajánlattevőt a jogkövetkezmények alól. Ennek ellenére érdemes figyelemmel lenni különösen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. április 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 588
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,