Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott hibás teljesítés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Kötbérmentesség hibás teljesítés esetén

Kérdés: Jogszerű-e az, ha az ajánlatkérő a kiírás szerint úgy kötelez a hibás teljesítés miatt kötbérre, hogy nem ad lehetőséget előtte a hiba kijavítására kötbérmentesen?
Részlet a válaszból: […]akaratára bízza, hogy milyen feltételekkel kötik meg a szerződést. A teljesítéssel kapcsolatos kérdések is ebbe a körbe tartoznak. Így a felek megállapodhatnak abban, hogy ha a kötelezett (ajánlattevőként szerződő fél) a teljesítést nem a szerződésben meghatározott mennyiségi, minőségi vagy egyéb elvárások szerint valósítja meg, azaz hibásan teljesít, az ajánlatkérőnek hibás teljesítés miatti kötbér jár. Ez a kötbér akkor is jár a jogosultnak (az ajánlatkérőként[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. július 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3220
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Szavatossági kikötés jogszerűsége

Kérdés: Egy nyomtatvány tekintetében kiköthető-e ötéves szavatosság a szerződésben a szállítástól számítva? Nem ütközik a Ptk.-ba ez a kitétel?
Részlet a válaszból: […]fogyasztói szerződés kötelezettje követelheti az előző kötelezettől a hibás teljesítés miatt támasztott fogyasztói igények kielégítése költségeinek a megtérítését, feltéve hogy a minőség megvizsgálására vonatkozó kötelezettségeknek eleget tett. Az igény az előző kötelezett teljesítése időpontjából számított legfeljebb öt évig érvényesíthető, e határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. Ez[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. szeptember 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2788
Kapcsolódó tárgyszavak:

3. találat: Ajánlattevő visszatartásának bejelentése

Kérdés: Abban az esetben, ha az alvállalkozó nem teljesített megfelelően, és emiatt az ajánlattevőnek visszatartásai vannak, mekkora összeget kell bejelenteni az ajánlatkérő felé? Azt, amiben az ajánlattevő és az alvállalkozó megállapodott, vagy amit a hibás teljesítés... stb. miatt ténylegesen ki kíván fizetni az alvállalkozónak?
Részlet a válaszból: […]ajánlatkérőhöz fordulni, és megakadályozni az ajánlattevői kifizetést. A bejelentés időpontjában ismert teljesítést köteles az ajánlatkérő elfogadni, ezt nem kérdőjelezheti meg, de a tájékoztatás során felhívhatja az ajánlattevő
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. április 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2635