Hirdetmény-ellenőrzés védelmi beszerzéseknél

Kérdés: Védelmi beszerzés hirdetményét is ellenőrzi-e a Közbeszerzési Hatóság hirdetmény nélküli eljárás esetében?
Részlet a válaszából: […]

Nem, a védelmi és biztonsági célú beszerzésekről szóló 2016. évi XXX. törvény értelmében nincs ilyen ellenőrzési tevékenység.

(Kéziratzárás: 2021. 07. 08.)

[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2021. július 14.

Hirdetmény feladása hiánypótlási felhívás ellenére eredeti tartalommal

Kérdés: A hirdetmény-ellenőrzés véleménye ellenére a tanácsadó eredeti tartalommal kívánja feladni a hirdetményt. Milyen következménye lehet ennek?
Részlet a válaszából: […] ...hirdetmények mintáiról és egyes tartalmi elemeiről, valamint az éves statisztikai összegzésről szóló 44/2015. MvM rendelet szabályozza a hirdetmény-ellenőrzés tevékenységét. A hiánypótlási felhívásnak nem megfelelő módosítás vonatkozásában kétféle eset lehetséges...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2019. április 3.

Közbeszerzési eljárást megindító hirdetmények ellenőrzése

Kérdés: Érdeklődöm, hogy a közbeszerzési kiírásokat ki ellenőrzi? Az új rendelet szerint nem szabadna hátrányos helyzetbe hozni a kezdő vállalkozásokat, valamint a kivállalkozásokat. Miért a vállalkozásoknak kell igazolni, hogy a megvalósításhoz elegendő pénz áll a rendelkezésükre? Ha "maszekban" építkezek, akkor állnak velem szóba, ha van pénzem. De a boltba sem mehetek be pénz nélkül. Érdekes módon a cégeknél vagy önkormányzatoknál ez fordítva van. Mi ennek az oka?
Részlet a válaszából: […] ...ellenőrzi kötelező jelleggel. A korábban hatályos Kbt. alapján az eljárástmegindító hirdetményt a Közbeszerzések Tanácsa Titkársága(hirdetmény-ellenőrzési osztály) vizsgálta felül, és az ellenőrzés soránelsősorban azt vizsgálták, hogy a hirdetmény megfelel-e...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2011. január 31.