Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott hirdetmény-ellenőrzés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Hirdetmény-ellenőrzés védelmi beszerzéseknél

Kérdés: Védelmi beszerzés hirdetményét is ellenőrzi-e a Közbeszerzési Hatóság hirdetmény nélküli eljárás esetében?
Részlet a válaszból: […]beszerzésekről szóló 2016. évi XXX. törvény értelmében nincs ilyen ellenőrzési
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. július 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4747

2. találat: Hirdetmény feladása hiánypótlási felhívás ellenére eredeti tartalommal

Kérdés: A hirdetmény-ellenőrzés véleménye ellenére a tanácsadó eredeti tartalommal kívánja feladni a hirdetményt. Milyen következménye lehet ennek?
Részlet a válaszból: […]rendelet.A rendelet 12. § (6) bekezdésének b) pontja szerint, amennyiben a hiánypótlásra történő felhívás alapján a megküldött hirdetmény, illetve az ellenőrzött közbeszerzési dokumentum ismét nem felel meg a közbeszerzésekkel kapcsolatos jogszabályoknak, a hirdetmény ellenőrzésért felelős szervezeti egység a hirdetményt a 11. § (3) bekezdésének megfelelően teszi közzé.A (7) bekezdés alapján a (6) bekezdés b) pontja szerinti esetben a hirdetmény ellenőrzésért felelős szervezeti egység a hirdetmény Értesítőben történő közzététele napján írásban tájékoztatja a Hatóság elnökét.A (8) bekezdés akként rendelkezik, hogy amennyiben a hiánypótlásra történő felhívás alapján az ajánlatkérő más eljárási rendet vagy más eljárásfajtát választ, vagy a hirdetmény tartalmát a felhívásban foglalt észrevételeken túl jelentősen megváltoztatja, azt a hirdetmény ellenőrzéséért felelős szervezeti egység új hirdetménynek tekinti, és a kérelmezőt a 11. § szerint, ismételten hiánypótlásra hívhatja fel a hirdetmény megküldésétől számított kettő, ha a kérelmező a közbeszerzési dokumentumok ellenőrzését is kéri, öt munkanapon belül.Fentiek értelmében, ha az ajánlatkérő továbbra sem megfelelően módosítja a hirdetményét, vagy egyáltalán nem módosítja azt, úgy a hirdetmény közzétételre kerül ugyan, de a Hatóság elnöke tájékoztatást kap az eltérésről. Mivel a Hatóság elnöke[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. április 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4337

3. találat: Közbeszerzési eljárást megindító hirdetmények ellenőrzése

Kérdés: Érdeklődöm, hogy a közbeszerzési kiírásokat ki ellenőrzi? Az új rendelet szerint nem szabadna hátrányos helyzetbe hozni a kezdő vállalkozásokat, valamint a kivállalkozásokat. Miért a vállalkozásoknak kell igazolni, hogy a megvalósításhoz elegendő pénz áll a rendelkezésükre? Ha "maszekban" építkezek, akkor állnak velem szóba, ha van pénzem. De a boltba sem mehetek be pénz nélkül. Érdekes módon a cégeknél vagy önkormányzatoknál ez fordítva van. Mi ennek az oka?
Részlet a válaszból: […]ajánlatkérő felelőssége, hogy a Kbt.-nek és egyéb közbeszerzési jogszabályoknak megfelelően készítse el hirdetményét és az eljárás dokumentációját. Ennek érdekében írja elő egyébként a Kbt. ajánlatkérői kötelezettségként, hogy az ajánlatkérő nevében eljáró személyek "megfelelő szakértelemmel" rendelkezzenek, amely közbeszerzés tárgya szerint, jogi, pénzügyi és közbeszerzési szakértelmet jelent. Ehhez nyújtanak segítséget a hivatalos közbeszerzési tanácsadók, akiknek igénybevétele ugyan szintén nem kötelező, de a közbeszerzési eljárás előkészítésébe és lefolytatásába történő bevonásuk garanciát ad az eljárás szabályosságára, jogszerűségére. A kérdésben szereplő felvetéssel kapcsolatosan - azaz hogy "Miért a vállalkozásoknak kell igazolni, hogy a megvalósításhoz elegendő pénz áll a rendelkezésükre?" - az a véleményünk, hogy amennyiben ilyen kitétel, feltétel, előírás szerepel az ajánlatkérő hirdetményében vagy a dokumentációjában, az semmiképpen sem tekinthető jogszerűnek. A szerződés teljesítésére jelentkező ajánlattevőnek - a Kbt. alkalmassági feltételrendszere alapján - azt kell igazolnia, hogy képes a szerződés teljesítésére, másképpen fogalmazva, gazdaságilag és pénzügyileg stabil helyzetben van, megfelelő szakemberekkel rendelkezik, és megfelelő referenciákat tud bemutatni, amivel azt igazolja, hogy nyertessége esetén[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. január 31.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2586
Kapcsolódó tárgyszavak: