Többféle ár alapjául szolgáló értékelési szempont megjelentetése

Kérdés: Hogyan kell megjelentetnem azt az értékelési szempontot, amely többféle ár alapjául szolgál?
Részlet a válaszából: […] Figyelemmel arra, hogy az eljárást megindító hirdetmény nem teszi lehetővé több árszempont megjelenítését, így valójában úgy kell eljárnia az ajánlatkérőnek, mintha több nem áralapú szempontot is meg kívánna határozni. A hazai gyakorlat is azt támasztja alá, hogy a...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2019. szeptember 11.

Irreleváns részek kitörölhetősége hirdetménymintákból

Kérdés: A hirdetményminták értelemszerűen több olyan szakaszt (pontot, alpontot stb.) tartalmaznak, amelyeknek egy adott közbeszerzés esetében nincs relevanciája. Az üresen hagyott szövegrészek azon túl, hogy a terjedelmet feleslegesen növelik, ajánlattevői oldalról is nehezítik a hirdetményekben való eligazodást. Kérdésünk, elfogadható-e, hogy a hirdetmény szerkesztésénél a nem releváns részeket (pontokat, alpontokat stb.) kitöröljük?
Részlet a válaszából: […]

Igen, a nem releváns részek kitörlése megengedett, kivéve elektronikus úton történő feladásnál, amennyiben az ajánlatkérő a hivatalos felületen tölti ki a hirdetménymintát, ahol törlésre - értelemszerűen - nincs lehetőség.

 

[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2007. január 29.
Kapcsolódó címke:

A 2/2006. IM rendelet kitöltési utasításának értelmezése

Kérdés: A 2/2006. IM rendeletben lévő nyomtatványok a több részre tehető ajánlat esetén csak egyet engednek bejelölni, a következők szerint: ajánlat tehető egy részre, egy vagy több részre, továbbá valamennyi részre. Kérdésem az, hogy hogyan értelmezendő a kitöltésre vonatkozó utasítás?
Részlet a válaszából: […] Az alábbiakban egy példával világítunk rá a megoldásra. Amennyiben az ajánlat tárgya, kivitelezés ésminőségbiztosítás és az ajánlatkérő függetlenül szeretne az egyestevékenységekre ajánlatot kérni, úgy egy részre tehető ajánlat. Ha az ajánlattárgya tervezés,...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2006. május 2.
Kapcsolódó címke: