Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott igazolások felhasználása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Azonos ajánlatkérő más eljárásához benyújtott kizáró oki nyilatkozat elfogadása

Kérdés: Mi a helyzet abban az esetben, ha az ajánlatkérő nem fogadja el a kizáró oki nyilatkozatot, melyet más eljárás érdekében készítettünk? Tény, hogy szerepel benne egy másik eljárási szám és dokumentumra hivatkozás, de ettől még a tartalom is megfelelő, bár még a mostani eljárást megelőzően készült. Egyébként ugyanahhoz az ajánlatkérőhöz lett benyújtva mindkét dokumentum. Az eljárás 2018-ban indult, és egyelőre nem elektronikusan zajlik.
Részlet a válaszból: […]az ajánlattevő erre vonatkozó külön nyilatkozata nélkül vélelmezi.A fenti szabály tehát feloldja azt az ellentmondást, hogy az érintett dokumentum ugyan dedikáltan más eljáráshoz készült, ugyanakkor tartalmilag elvileg felhasználható további más eljáráshoz kötődően is. A jövőben a kötelező elektronikus közbeszerzés 2018. április 15-i hatálybalépésével ezt egészíti ki az elektronikus közbeszerzés részletes szabályairól szóló 424/2017. Korm. rendelet (Új Elektronikus Rendelet) alábbi szabálya, mely szerint kifejezetten nem kérhető olyan igazolás benyújtása, melyet azonos ajánlatkérőnél már a korábbiakban az ajánlattevő elektronikus úton benyújtott. Ez esetben az ajánlattevő nyilatkozata alapján az ajánlatkérő az archivált anyagok között köteles megkeresni az adott dokumentumot, és értékelni azt az újabb eljárás során. A szabály egyértelművé teszi, hogy annak ellenére kell figyelembe venni az érintett dokumentumot, hogy azt más eljárásban való felhasználás céljából állították ki.Az Új Elektronikus Rendelet 12. §-ának (2) bekezdése értelmében az alkalmassági követelményeknek megfelelés és a kizáró okok fenn nem állása igazolásának körében nem kérhető a gazdasági szereplőtől olyan igazolás benyújtása, amelyet ugyanazon ajánlatkérő részére a gazdasági szereplő korábbi közbeszerzési eljárásban az EKR-ben elektronikus úton már benyújtott. Ebben az esetben a gazdasági szereplő nyilatkozik arról,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. március 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4124

2. találat: Ajánlattételi felhívás megjelenését megelőzően keletkezett iratok felhasználhatósága

Kérdés: Lehet-e korábbi a nyilatkozat, referencia az ajánlattételi felhívás megjelenésének időpontjánál, illetve van-e olyan igazolás, amelynek kelte korábbi lehet az előzőek szerinti időpontnál?
Részlet a válaszból: […]referencia tartalma, az aláírási címpéldányban az aláíró aláírása nem változott, továbbá a kizáró oki nyilatkozat tartalmi szempontból mindegy, hogy mikor született, mivel a kelte csak azt bizonyítja, hogy az aláírásra jogosult akkor írta alá a nyilatkozatot, és annak tartalmát fenntartja a későbbiekben is. Tehát csak abban az esetben (30 napnál nem régebbi pénzintézeti nyilatkozat, változásbejegyzési[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. január 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3330

3. találat: 2005-ben beszerzett hatósági igazolások felhasználhatósága

Kérdés: 2005 novemberében beszerzett hatósági igazolásaink (APEH, VPOP, OMMF) tartalmazzák annak az eljárásnak a kiíróját és tárgyát, amelyre az igazolást beszereztük. Az igazolás 1 évig érvényes. Kérdésünk: beadhatjuk-e másik közbeszerzési eljárásban az igazolást (1 évig), függetlenül attól, hogy egy konkrét eljárás adatai vannak benne megnevezve, vagy nem? Ez felesleges költséget jelent ajánlattevőnek, pedig az igazolás szerint semmilyen tartozása nincs.
Részlet a válaszból: […]ha más eljárásban kívánja azt használni az ajánlatkérő, hiszen az igazolás eljárásfüggetlen - természetesen az igazolás érvényességi határidejének figyelembevételével. Megjegyezzük azonban, hogy a kérdésben egy pontatlanság is szerepel, mivel az OMMF-igazolás a Kbt. 63. §-ának (5) bekezdése
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. július 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1056
Kapcsolódó tárgyszavak: