Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

4 találat a megadott versenyeztetés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Versenyeztetés formája értékhatár alatti beszerzéseknél

Kérdés: A 15 millió forint alatti beszerzéseknél melyik jogszabály írja elő, hogy már nem kell rotált ajánlattevői körrel dolgoznia az ajánlatkérőnek?
Részlet a válaszból: […]szabályozás. Az ajánlatkérő saját maga dönti el, milyen formában versenyeztet értékhatár alatt. A versenyeztetés formáját, a felhívott gazdasági szereplők számát, az eljárási szabályokat és azok dokumentálását az ajánlatkérő dönti el. Mivel a korábbi szabályok valóban tartalmaztak arra vonatkozó kötelezettséget, hogy változó potenciális ajánlattevői kört hívjon meg az ajánlatkérő, így jelenleg ez a szabály már nem érvényesül. Ettől függetlenül, amennyiben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. március 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4666

2. találat: Eljárás lefolytatása a Kbt. 5. § (3) bekezdésének hatályon kívül helyezését követően

Kérdés: A Kbt. 5. § (3) bekezdésének hatályon kívül helyezésére figyelemmel hogyan kell eljárni? Akár versenyeztetés nélkül is lehet beszerezni, vagy legalább egy hirdetmény nélküli tárgyalásos eljáráshoz hasonló eljárást kell lebonyolítania az ajánlatkérőnek?
Részlet a válaszból: […]felhívásban, dokumentációban, valamint a támogatási szerződésben vállalt feltételeket, biztosan szükséges esélyegyenlő módon versenyeztetni a potenciális piaci szereplőket a Kbt. 5. § (3) bekezdés hatályon kívül helyezését követően is. Javasolt az esélyegyenlőség biztosítása érdekében az EKR közbeszerzésen kívüli opcióját alkalmazva az eljárást lefolytatni. Érdemes alapul venni a 117. § szerinti eljárást, hiszen hasonló alapelveknek kell megfelelnie az ajánlatkérőnek a támogatás költése során a közbeszerzésben is, mint közbeszerzésen kívül. A legalább három ajánlattevő meghívása nem meríti[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. február 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4475
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

3. találat: Eltérő értékelési szempontok keretmegállapodásos eljárásban

Kérdés: Mi az indoka annak, hogy a keretmegállapodásos eljárás dokumentumában az újraversenyeztetést az ajánlatkérő az árak alapján képzeli el úgy, hogy közben az eljárást megindító felhívásban a legjobb ár/érték arány szerepelt? Mennyiben támadható ez az előírás abban az esetben, ha akkor nem vettük még észre az előbbieket, amikor a keretmegállapodásos eljárás első részében indultunk?
Részlet a válaszból: […]eljárási dokumentumok részévé tette azt az információt, mely szerint az újraversenyeztetés során milyen értékelési szempont szerint fogja a legjobb ajánlatot kiválasztani, úgy ezt a Kbt. 105. §-ának (4) bekezdésével összhangban tette, melyet nem érdemes jogorvoslati eljárásban megtámadni.A Kbt. fentiekben hivatkozott 105. §-ának (4) bekezdése értelmében az ajánlatkérő akkor alkalmazhat a keretmegállapodás megkötésére irányuló közbeszerzési eljárásban alkalmazott értékelési szempontoktól eltérő értékelési szempontokat,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. december 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4436

4. találat: Kötelező versenyeztetés

Kérdés: A Kbt. hatálya alá tartozó társaság létrehoz 100 százalékos mértékű tulajdonnal egy szervezetet, amely az ő beruházásait tervezi, és szolgáltatásokat végez a számára. Az új Kbt. szerint kötelező-e ezt a társaságot versenyeztetni?
Részlet a válaszból: […]szervezet verseny alól való "kivételét". Függetlenül attól, hogy az adott szervezet 100 százalékos tulajdonban van, és esetenként a hosszú távú kapcsolat, a beruházástervezés és a szolgáltatások ez idáig állandó nyújtója
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. május 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 14
Kapcsolódó tárgyszavak: