Különbségtételi kötelezettség élelmiszer-beszerzésnél szolgáltatástípusok szerint
Kérdés
Élelmiszer-beszerzés esetében, amennyiben a konyha diák-, szociális étkeztetést és vendégétkeztetést is végez, térítési díj ellenében, a beszerzés a Kbt. hatálya alá tartozik-e, és ha igen, különbséget kell-e tenni az étkeztetés típusa szerint? Azaz az árubeszerzés értékének meghatározásánál külön kell-e számításba venni a diák- és a szociális étkeztetést?
Megjelent a Közbeszerzési Levelekben 2007. január 29-én (57. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 1241
[…] tehát egybeszámítási kötelezettség áll fenn a diák- és szociális étkeztetés tekintetében. [A Kbt. §-ának (2) bekezdés a)-c) pontjai szerint a becsült érték kiszámítása során mindazon árubeszerzések vagy építési beruházások vagy szolgáltatások értékét egybe kell számítani, amelyek – beszerzésére egy költségvetési évben vagy tizenkét hónap alatt – Kbt. 37. §-ának (1) bekezdése – kerül sor – a 39. § (1) bekezdés szerinti […]
Jelentkezzen be!
Elküldjük a választ e-mailen*