Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Referenciaként elfogadható szerződések

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2014. július 9. (Közbeszerzési Levelek 172. szám, 3440. kérdés)

Kérdés: Referenciaként ismertetett szerződés teljesítésének csak a befejező időpontja esik a felhívásban szereplő időintervallumba, a teljesítés kezdő időpontja - három hónap eltéréssel - nem az ajánlattételi felhívás megküldését megelőző három évből származik. Az ajánlatkérő a 310/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 15. § (3) bekezdésének a) pontjára hivatkozva dönthet úgy, hogy emiatt az ajánlattevő nem alkalmas a műszaki és szakmai alkalmasság követelményének való megfelelés igazolására?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]referenciaként felhasználható szerződés teljes egészében a releváns 3 évbe esik. Erre tekintettel az ajánlatkérő részéről szükséges annak meghatározása, előírása a felhívásban, hogy hogyan kezeli azokat a szerződéseket, amelyek korábban kezdődtek, vagy amelyek a releváns időszak végéig nem fejeződtek be, illetve amelyek esetleg hosszabb időszakra szólnak, mint a referencia-időszak.Véleményünk szerint az ajánlatkérő az alábbi szerződéseket fogadhatja el referenciaként:- azt a szerződést, amelynek megkötési és teljesítési időpontja is a 3 éves időszakon belül van,- továbbá azt a szerződést, amelyet ugyan korábban kötöttek, de a teljesítés időpontja a referencia-időszakra esik.A referenciaszerződések tekintetében ugyanis az a legfontosabb jellemző, hogy a teljesítés befejezett legyen, azaz a szerződés tekintetében a szerződésszerű teljesítésről nyilatkozni lehessen. A nem szerződésszerűen teljesített szerződések referenciaként nem használhatók fel közbeszerzési eljárásban.Fentiekre[…]

Figyelmébe ajánljuk

Egyes esetekben elfogadható-e olyan referencia, amely még nem befejezett? Értjük ez alatt, hogy például egy hosszú lejáratú hitel esetében nem lenne szerencsés, ha ajánlatkérő befejezett referenciát (hitelnyújtást) kérne a bankoktól. Van lehetőség ennek szellemében ilyen...

Tovább a teljes cikkhez

Az ajánlatkérő egyedi készüléket kíván vásárolni. Ebben az esetben miről kell referenciát adni? Cégemről, aki a pályázaton indul, vagy esetleg a külföldi gyártóról, aki a világon sok helyütt már eladott ilyen készüléket?

Tovább a teljes cikkhez

A legjelentősebb szolgáltatások teljesítését milyen részletességgel kell az ajánlatban ismertetni?

Tovább a teljes cikkhez

Újonnan alakuló (építőipari kivitelező) cég 10 M Ft jegyzett tőkével, 30-40 fő fizikai dolgozóval, milyen módon tud indulni közbeszerzési pályázatokon, ha nincs előző évekről referenciája, mérlege, létszáma?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére