Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Dokumentációban nem szereplő feltétel megjelölése az ajánlatban

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2015. június 10. (Közbeszerzési Levelek 183. szám, 3656. kérdés)

Olvasói kérdés Megjelölhetünk-e az ajánlatunkban olyan feltételt, amely a dokumentációban nem szerepel, de az abban foglaltakkal nem áll ellentétben?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]megszorító feltételek, melyeket az ajánlatkérő nem fogad el, ezért ezektől eltekint. Ha azonban nyílt eljárásban nyilatkozik a megszorító jellegű feltételekről, úgy az ajánlatkérő értheti mindezt úgy, hogy nem a dokumentáció és a felhívás tartalmának és feltételeinek megfelelően tette az ajánlattevő ajánlatát. Egyébiránt, ha a kérdés nem egyértelmű, az ajánlatkérő felvilágosítás kérésére kötelezett, de mindez nem jelenti azt, hogy amennyiben a feltétel ellentétes a dokumentációval, és azt az ajánlattevő fenntartja, az ajánlatkérőnek lenne lehetősége módosítani a feltételeken. Ebben az esetben tehát az ajánlatkérő kényszerhelyzetben van, nem tudja kezelni a feltételt annak elfogadásával, ezért inkább felvilágosítást kér, hogy egyértelművé tegye, milyen következményei lehetnek a feltétel[…]

Figyelmébe ajánljuk

A Közbeszerzési Levelek 2020. június 17-i számában a 4518. szám alatt megjelent kérdésre adott válasz értelmezhető úgy, hogy amennyiben a hiánypótlás során az ajánlattevő benyújtja az alkalmasságot igazoló dokumentumokat, de azok hiányosak, nem egyértelműek, abban az...

Tovább a teljes cikkhez

Mi a teendő, ha az ajánlattevő nem válaszol az ajánlatkérő tisztázó kérdésére - Kbt. 85. §? Érvénytelen az ajánlat? Milyen okból?

Tovább a teljes cikkhez

Hogyan kell értelmezni a dokumentációban szereplő azon kitételt, hogy az ajánlat bármely hibája, hiányossága az ajánlat érvénytelenségét eredményezi? Ezek szerint hiánypótlásra tekintet nélkül?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére