Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Eljárás szerződéskötési határidő elmulasztása esetén

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2021. július 14. (Közbeszerzési Levelek 256. szám, 4734. kérdés)

Olvasói kérdés Mi a teendő akkor, ha az összegezéstől számított (60 nap) ajánlati kötöttség ideje lejárt, és a nyertes ajánlattevő még nem írta alá a szerződést? (Ajánlati biztosíték nem került kiírásra az eljárás során.)

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]irányul, hogy nem kívánja aláírni a szerződést, vagy esetleg tovább húzza az időt, abban az esetben minél hamarabb jogorvoslati eljárást indítani ellene.Javasoljuk például a D. 423/2020. számú döntés áttekintését, melyben hasonló helyzetben, egyébiránt hivatalból kezdeményezésre indult eljárásban a Döntőbizottság megállapította, hogy a kérelmezett megsértette a Kbt. 131. § (9) bekezdését azzal, hogy nem kötötte meg a közbeszerzési eljárás eredményeként a szerződést az ajánlatkérővel, mint nyertes ajánlattevő, az összegezés megküldését követő 30 napon belül.Az eljárás egyébiránt a döntés értelmében úgy indult, hogy az ajánlatkérő a Kbt. 142. § (5) bekezdése szerinti bejelentést nyújtott be a hivatalból kezdeményezőhöz,[…]

Figyelmébe ajánljuk

A szerződéskötés időpontját az ajánlattételi felhívásban kell meghatározni?

Tovább a teljes cikkhez

A Kbt. 124. §-ának (5) bekezdése szerint az ajánlatok elbírálásáról szóló írásbeli összegezésnek az ajánlattevők részére történt megküldése napjától a nyertes ajánlattevő és - a (4) bekezdés szerinti esetben - a második legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevő...

Tovább a teljes cikkhez

Eredményesen lezárult egy közbeszerzési eljárás, de mivel nem volt aláírt támogatási szerződés, az összegezés megküldésétől számítva letelt a szerződéskötésre rendelkezésre álló 30 nap. Mi tehetünk?

Tovább a teljes cikkhez

Van-e lehetőségünk arra, hogy a szerződéskötés időpontját eltérően határozzuk meg akkor, ha csak egy ajánlat érkezett, illetve ha több egy adott eljárásban?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére