Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ajánlati árak azonossága tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Eljárás azonos ajánlati árak esetén

Kérdés: Mi a teendő akkor, ha a bírálat során megállapítást nyer, hogy két ajánlattevő, amely egyébként alkalmasnak minősül, teljesen azonos ajánlati árat ad meg, és a kettőjük közötti döntés - a legalacsonyabb ellenszolgáltatás módszere miatt - nem lehetséges. Alkalmazható-e ilyenkor tárgyalás a megegyezésre, vagy lehetséges-e a korábban ajánlottnál kedvezőbb ár bekérése?
Részlet a válaszból: […]esetben először eredménytelenné kell nyilvánítani az eljárást, majd újat indítani. Tehát nem kezdhet ez az ajánlatkérő nyílt eljárás keretében tárgyalni, hiszen az ajánlattevő ajánlati kötöttsége él, az áttérést egyértelműen tiltja a közbeszerzési törvény. [Emlékeztetőül: a Kbt. 41. §-ának (2)-(4) bekezdései szerint a nyílt és a meghívásos eljárásban az ajánlatkérő a felhívásban és a dokumentációban meghatározott feltételekhez, az ajánlattevő pedig az ajánlatához kötve van. A nyílt és a meghívásos eljárásban nem lehet tárgyalni. A közbeszerzési eljárás során nem[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. március 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 523
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: