Termékspecifikációra vonatkozó melléklet feltöltésének elmulasztása

Kérdés: Amennyiben a kiírásban az ajánlatkérő a termékek specifikációjában feltünteti, hogy például: lásd csatolt képek stb. alapján, és ezeket a mellékleteket nem teszi elérhetővé, mi a teendő? A kiegészítő tájékoztatás beérkezésére adott esetben 5 napot irányoz elő az ajánlatkérő, de ettől kevesebb idő alatt, 3 nappal korábban jelezzük, hogy nem töltötték fel a mellékletet, pótolnia kell-e az ajánlatkérőnek a feltöltést, vagy enélkül is folytatható az eljárás?
Részlet a válaszából: […] Mivel a dokumentumok között ott kellett volna lenniük a jelzett mellékleteknek, emiatt egyértelműen kiegészítő tájékoztatást kellett kérni. Ha azonban a tájékoztatáskérés elkésett, akkor hiába a valós igény, a határidőn túl beérkezett információ iránti igény esetén az...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2021. június 16.

Ajánlattétel EU-s adószám hiányában

Kérdés: Az ajánlattevő nem rendelkezik EU-s adószámmal, ajánlatát ennek megfelelően tette meg. Az ajánlatkérő felszólította hiánypótlásra. Mit tegyen az ajánlattevő?
Részlet a válaszából: […] Amennyiben nincs az ajánlattevőnek EU-s adószáma, nem érheti hátrány, ennek hiányában is lehetőség van regisztrálni és ajánlatot tenni. Az eljárás során történő megfelelés független attól, hogy az ajánlattevő rendelkezik-e EU-s adószámmal, avagy sem. Ebben az esetben az...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2021. június 16.

Kiírástól eltérő ajánlat

Kérdés: A Kbt. előírásai szerint ajánlatadáskor nem lehet megváltoztatni a pályázati kiírást. Hogyan lehet ajánlatot adni a más műszaki paraméterekre?
Részlet a válaszából: […]

Az ajánlatot a pályázati kiírásban szereplő feltételek szerint kell megadni. Ha egy adott vállalkozásnak nem áll módjában az adott közbeszerzési pályázat műszaki paramétereinek teljesítése, akkor nincs lehetősége arra, hogy induljon a szóban forgó pályázaton.

[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. május 17.