Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ajánlattétel költsége tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ajánlattétel költségeinek megtérítése kiírás visszavonása esetén

Kérdés: Az ajánlattétellel felmerült költségeket meg kell-e térítenie az ajánlatkérőnek akkor, ha a kiírást visszavonja?
Részlet a válaszból: […]szerint. Az említett, X. fejezetben szereplő szabályok értelmében a közbeszerzésre, illetőleg a közbeszerzési eljárásra vonatkozó jogszabályok megsértésére alapított bármely polgári jogi igény érvényesíthetőségének feltétele, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság, illetőleg - a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatának felülvizsgálata során - a bíróság a jogsértést jogerősen megállapítsa. Ha az ajánlattevő kártérítésként kizárólag az ajánlat elkészítésével és a közbeszerzési eljárásban való részvétellel kapcsolatban felmerült költségeinek megtérítését követeli az ajánlatkérőtől, e kártérítési igény érvényesítéséhez elegendő azt bizonyítania, hogy - az ajánlatkérő megsértette a közbeszerzésre, illetőleg a közbeszerzési eljárásra vonatkozó jogszabályok valamely rendelkezését, és - valódi esélye volt a szerződés elnyerésére, valamint - a jogsértés kedvezőtlenül befolyásolta a szerződés elnyerésére vonatkozó esélyét - 350-351. §-ok. A dokumentáción túl tehát az ajánlat elkészítésével és részvétellel kapcsolatos egyéb költségek megtérítését polgári eljárásban azt követően lehet kérni, ha a Közbeszerzési Döntőbizottság - illetve ha az ügyben bírósági felülvizsgálat is volt, akkor a bíróság - az ajánlatkérő jogsértő magatartását megállapította, illetőleg az igényérvényesítés további feltétele, hogy valódi esélyt szalasszon el az ajánlattevő a szerződés elnyerésére, valamint az ajánlatkérő jogszerűtlen cselekedete kedvezőtlenül befolyásolja a szerződés[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. október 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1730
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: