Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bányahatósági igazolás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkaügyi ellenőrzés, bányászati tevékenység

Kérdés: Miért kell nyilatkozni arról, hogy az ajánlattevő végez-e a munkaügyi ellenőrzés szempontjából a bányászatról szóló törvény hatálya alá tartozó tevékenységet? Ezt egyébként minden kiírásnak tartalmaznia kell? (Mert nem minden felhívásban szerepel.)
Részlet a válaszból: […]közigazgatási vagy bírósági határozatban jogerősen munkaügyi bírsággal vagy befizetésre kötelezéssel sújtottak. Ennek a kizáró oknak az igazolása attól függ, hogy az adott szervezet milyen szektorban tevékenykedik. Amennyiben a szervezet a munkaügyi ellenőrzésről szóló 1996. évi LXXV. törvény hatálya alá tartozik, akkor a kizáró ok fennállását/fenn nem állását a munkavédelmi hatóság nyilvántartásában az ajánlatkérőnek kell ellenőriznie, amennyiben viszont az ajánlattevő a bányászatról szóló 1993. évi XLVIII. törvény hatálya alá tartozik a munkaügyi ellenőrzés szempontjából, akkor a bányafelügyelet ad ki hatósági igazolást[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. augusztus 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2047