Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott beszerző tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: A "beszerző" meghatározása

Kérdés: Ki minősül beszerzőnek? A Kbt. mindenütt ajánlatkérőről beszél, nem hibás ez véletlenül a szabályozásban?
Részlet a válaszból: […]Közbeszerzési Döntőbizottság az értesítéshez csatolja a kérelmet, illetőleg a hivatalból való eljárás Kbt. 327. § és 328. § szerinti eseteiben az annak alapjául szolgáló kezdeményező iratot. Az értesítéssel egyidejűleg a Közbeszerzési Döntőbizottság felhívja a közbeszerzési eljárás ajánlatkérőjét, illetőleg a közbeszerzési eljárást mellőzve beszerzőt a közbeszerzéssel, illetőleg a beszerzéssel kapcsolatban rendelkezésre álló összes irat, vagy amennyiben ez nem szükséges, az általa meghatározott iratok azonnali megküldésére. Ha a kérelmet az ajánlatkérő nyújtja be, a rendelkezésére álló iratokat a kérelemmel együtt köteles megküldeni. Amennyiben tehát a Kbt. hatálya alá tartozó ajánlatkérő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. június 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1646
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Önkormányzati iskola élelmiszer-beszerzése

Kérdés: Önkormányzati iskola saját konyhát üzemeltet. Az élelmiszer-beszerzés a közbeszerzés hatálya alá tartozik-e?
Részlet a válaszból: […]bekezdésének c) pontja -, ezért tilos a törvény megkerülése céljából a közbeszerzés tárgyát részekre bontani. A Kbt. alkalmazásával azonban az élelmiszerek beszerzését nem kötelező egyszerre, egy eljárásban meghirdetni, hiszen az egybeszámított értékű beszerzési tárgyakat több közbeszerzési eljárásban is be lehet szerezni, ez azonban nem eredményezheti az eljárástípusokkal való szabad "garázdálkodást". Erre utal a Kbt. 40. §-ának (3) bekezdése, amely szerint ha több - egyenként a közösségi értékhatárt el nem érő értékű - beszerzési tárgy együttes értéke miatt a közösségi értékhatárt elérő értékű beszerzésekre vonatkozó eljárást kell lefolytatni, nem minősül a törvény megkerülésének, ha az egybeszámított értékű beszerzési tárgyakat több, a közösségi értékhatárt elérő értékű beszerzési tárgyakra vonatkozó eljárásban szerzi be az ajánlattevő. Hasonló szabályozás érvényesül a nemzeti értékhatárokat elérő értékű közbeszerzések esetén is. A Kbt. 245. §-ának (5) bekezdése értelmében, amely szerint, ha egyenként a nemzeti értékhatárt el nem érő (megítélésünk szerint erre vonatkozhat jelen kérdésünk is) értékű beszerzési tárgy[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. november 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 345
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,