Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott dokumentációs feltételek megváltoztatása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ún. érdemi változtatásnak számító mennyiség

Kérdés: Mi az a mennyiség, ami már érdemi változtatásnak számít? (A kérdés egy érvénytelenített meghirdetés nélküli pályázattal kapcsolatos, majd azt követően tárgyalásos eljárást írtak ki mennyiségi változtatással.)
Részlet a válaszból: […]a kérdés megválaszolásához, nem lehetséges egyértelmű válaszadás, a kérdés megítélése az ajánlatkérő eseti mérlegelése alá esik. Megtörtént, hogy építési beruházásra irányuló nyílt eljárás eredménytelenségét követően az ajánlatkérő kiírta a tárgyalásos eljárást, azonban időközben észrevette, hogy a bejárati kapu lemaradt a tervekről. Ebben a helyzetben - véleményünk szerint - nem minősül lényeges változásnak a tárgy pontosítása, kiegészítése. Ha azonban ezt a minősítést az ajánlatkérő szeretné elkerülni, úgy lehetősége van hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljárást más indokok alapján indítani. A problémát a kérdésben is valószínűleg érintett, hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás indítása okozhatja elsősorban, amelyet a Kbt. 125. §-a szabályoz az alábbiak szerint. Az ajánlatkérő hirdetmény közzététele nélkül induló (a továbbiakban: hirdetmény nélküli) tárgyalásos eljárást akkor alkalmazhat a Kbt. 124. § (2) bekezdésének a) pontjában foglalt esetben, ha a tárgyalásra a nyílt, a meghívásos eljárás vagy a versenypárbeszéd - Kbt. 88. § (1) bekezdésének a)-e) pontja alapján nem érintett - összes ajánlattevőjét meghívja. Az ajánlatkérő hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást alkalmazhat, ha a nyílt vagy a meghívásos eljárás a Kbt. 92. §-ának a) pontja, illetve a meghívásos vagy hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljárás a Kbt. 115. §-ának a) pontja alapján eredménytelen volt - feltéve, hogy a felhívásnak és a dokumentációnak a feltételei[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. június 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1365
Kapcsolódó összes tárgyszó: