Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egyedi termékek beszerzése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Eljárás kis értékű, egyedi tételek beszerzése esetén

Kérdés: Általános iskola esetében a kötelező eszközök beszerzésére fordítható keret meghaladja a 4 millió forintot. Egyedileg viszont a 100 forintos tételtől a 200 ezer forintos tételig több száz terméket tartalmaz a beszerzési kör, a beszerzéseket a különböző helyeken és különböző forgalmazótól lehet eszközölni. Hogyan kell eljárni, vonatkozik ezekre a Kbt.?
Részlet a válaszból: […]kiszámítása során mindazon árubeszerzések vagy építési beruházások vagy szolgáltatások értékét egybe kell számítani, amelyeket egy költségvetési évben vagy tizenkét hónap alatt szereznek be, és beszerzésére egy ajánlattevővel lehetne szerződést kötni, továbbá rendeltetése azonos vagy hasonló, illetőleg felhasználásuk egymással közvetlenül összefügg. A gyakorlatban - véleményünk szerint - nehezen képzelhető el, hogy ne legyen csoportosítható a beszerzés az előbbiekben elmondottak értelmében. Nagy valószínűséggel a 2 millió forintos bagatell értékhatárt egyik csoport sem fogja elérni, azonban megeshet, hogy az irodaszerek csoportja oly mértékben egységes és egy forgalmazótól beszerezhető, hogy egyszerű eljárást kell lebonyolítani. Amennyiben a csoportokat megvizsgálva nem[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. szeptember 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 764
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: