Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott egyszerű másolat tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Akkreditálási dokumentumok alakisága

Kérdés: Ha az ajánlatkérő - építési beruházás esetén - a minősítő vizsgálatokat végző laboratóriumok akkreditálási dokumentumait is kéri becsatolni, akkor ezen okiratok becsatolhatók-e egyszerű fénymásolati példányban, vagy csak eredeti, illetve közjegyző által hitelesített másolati formátumú becsatolásuk az elfogadható?
Részlet a válaszból: […]lefolytatott közbeszerzési eljárásokban ajánlatkérő rendelkezhet oly módon, hogy az igazolások benyújtását hiteles másolatban kéri. A lehetőség tehát attól függ, hogy milyen eljárásrendben folyik az eljárás, és van-e az ajánlatkérőnek az igazolások formaiságára külön rendelkezése. Egyszerű eljárásban minden esetben benyújtható a kért igazolás fénymásolatban. Közösségi vagy nemzeti eljárásrendben (IV., V., VI., VII. fejezet szerinti eljárások) az ajánlatkérő rendelkezése szerint kell az igazolásokat benyújtani. Ha az ajánlatkérő nem írt elő semmilyen feltételt, akkor[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. október 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1151

2. találat: Egyszerű nyilatkozat elfogadhatósága

Kérdés: Egyszerű eljárás esetén a Kbt. 60. § (1) bekezdésének e) és g) pontjára vonatkozóan elfogadható-e az ajánlattevő egyszerű nyilatkozata?
Részlet a válaszból: […]térhet el az ajánlatkérő oly módon, hogy előírhatja az igazolások eredetben vagy hiteles másolatban történő becsatolását. Egyszerű eljárásban erre nincs lehetősége, azaz a Kbt. 60. § (1) bekezdésének e) és g) pontjában szereplő igazolásokat egyszerű másolatban el kell fogadnia. Amennyiben az ajánlattevő nem igazolást kíván benyújtani a hivatkozott kizáró okokra, akkor a Kbt. 299. §-ának (4) bekezdése alapján nyilatkoznia kell arról, hogy nem esik a kizáró okok hatálya alá. Ezt a nyilatkozatot azonban cégszerűen kell megtennie, tehát a cég előírt, előnyomott vagy nyomtatott cégelnevezése (illetve rövid neve) alatt az aláírásra jogosult (jogosultak)[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. július 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1064
Kapcsolódó tárgyszavak: ,