Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott együttműködési megállapodás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Nyilatkozatok "egyesítése"

Kérdés: Az ajánlatkérő lehetővé tette a közös ajánlattételt konzorcium keretében. Előírta, hogy a közös ajánlattevőknek az ajánlathoz csatolni kell az együttműködésről szóló megállapodást, valamint nyilatkozniuk kell az egyetemleges felelősségvállalásról, és a megállapodást, valamint a nyilatkozatot cégszerű aláírással kell ellátni. Érvénytelen az ajánlat, ha a fentieket egy dokumentum keretében nyújtjuk be, de az tartalmilag és formailag is megfelel a kiírásban foglaltaknak?
Részlet a válaszból: […]soroló mintát, úgy az ajánlattevő - véleményünk szerint - hibásan szerkesztette ezeket egy dokumentumba. Ha azonban ilyen mintát az ajánlatkérő nem bocsátott a pályázók rendelkezésére, akkor a feltételek alapján történő meghatározást
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. szeptember 1.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1691

2. találat: Együttműködési megállapodás csatolásának kötelezettsége közös ajánlattétel esetén

Kérdés: Közös ajánlattétel esetén az ajánlatkérő kötelezheti-e az ajánlattevőt arra, hogy az együttesen ajánlatot tevők csatolják az együttműködésüket tartalmazó megállapodást akkor, ha egyébként nem követeli meg a közös nyertesektől gazdasági társaság létrehozását? Tartalmaz-e erre előírást a Kbt.?
Részlet a válaszból: […]közötti együttműködési megállapodás becsatolása, hiszen ebből állapítható meg, hogy az adott közbeszerzési eljárásban ténylegesen közösen tesznek ajánlatot. Ebből állapítható meg a tagok közötti együttműködés módja, vagy az is, hogy mely tag jogosult a konzorcium (közös ajánlattevők) eljárásban való képviseletére. A közbeszerzési szerződés teljesítésének biztonsága érdekében emellett az ajánlatkérő támaszthat elvárásokat annak érdekében, hogy már az ajánlatból megállapítható legyen a konzorciumi tagok együttműködésének alapja, kerete, továbbá az is, hogy a közbeszerzési szerződés teljesítése során milyen szerződési tevékenységet mely konzorciumi tag lát el. Rendelkezhet arról is az ajánlatkérő, hogy milyen felelősségi szabályokat kíván a tagokkal szemben érvényesíteni. Tekintettel arra, hogy a szerződéssel kapcsolatos feltételek meghatározása az ajánlatkérő kompetenciájába tartozik, erre tekintettel nincs közbeszerzési akadálya annak, hogy az ajánlatkérő a szerződés teljesítése érdekében elvárt feltételeit felhívásában[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. július 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1667