Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott eljárás dokumentálása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Felelősség az eljárás dokumentálásáért, a dokumentáció megőrzéséért közös tender esetében

Kérdés: Ki a felelős az eljárás dokumentálásáért, valamint a dokumentáció megőrzéséért abban az esetben, ha több (például 10-15) ajánlatkérő közös tenderét egy megbízott szervezet vagy személy bonyolítja le? Mi az elfogadható gyakorlat ebben a kérdésben?
Részlet a válaszból: […]esetén szerződésekben) arról rendelkezni, hogy a megbízottnak kell dokumentálnia az eljárási eseményeket, összeállítania a közbeszerzési iratokat. Elfogadható az a megoldás is, ha egy iratcsomagként őrzi meg a közbeszerzési iratokat a megbízott szervezet, de azt valamennyi ajánlatkérő által hozzáférhető módon kell tennie. De elfogadható az is - és különösen az őrzési idő hosszúságára tekintettel ez jobbnak tűnik -, ha mindegyik ajánlatkérő saját iratai között őrzi meg a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. december 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 846

2. találat: Közbeszerzési eljárás dokumentálása

Kérdés: Hogyan kell végrehajtani az adott közbeszerzési eljárás dokumentálását? Lesz-e erre közbeszerzési napló, központi nyomtatvány, avagy az ajánlatkérők saját értelmezésük szerinti készítsék el a dokumentációt?
Részlet a válaszból: […]az ajánlattételi felhívás megismétlése. A dokumentációból ki kell derülnie az ajánlatkérő valamennyi - az adott közbeszerzéssel kapcsolatos - elvárásának, lehetőség szerint magyar szabvány, műszaki szabvány megjelölésével. Az említettek miatt nem létezik közbeszerzési napló, avagy központilag készített nyomtatvány sem. Az az ajánlatkérő felelőssége, hogy a dokumentációt milyen tartalommal, milyen részletességgel, milyen hivatkozásokkal készíti el. A Kbt. 55. §-a alapján például az építési beruházások, szolgáltatások tekintetében az ajánlatkérő köteles megadni a dokumentációban azoknak a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. május 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3
Kapcsolódó tárgyszavak: