Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott eljárás szabályszerűsége tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Tárgyalási szabályok megváltoztatása a tárgyalások megkezdését követően

Kérdés: Tárgyalásos eljárásban meg lehet-e változtatni a tárgyalási szabályokat a tárgyalások megkezdése után? Dönthet-e úgy az ajánlatkérő, hogy - bár korábban előírta, hogy végleges ajánlatot kell az ajánlattevőknek benyújtani - mégsem kéri azokat, hanem az utolsó tárgyaláson kell szóban megtenni az utolsó ajánlatot?
Részlet a válaszból: […]tárgyalások lezárásaként az ajánlatkérő felhívhatja az ajánlattevőket egy végleges ajánlat írásban történő nyújtására. Amennyiben az ajánlatkérő nem írja elő végleges ajánlat írásban történő benyújtását, az utolsó tárgyalás befejezését követő két munkanapon belül kell minden ajánlattevővel egyidejűleg ismertetnie az ajánlatok azon számszerűsíthető adatait, amelyek értékelésre kerülnek. A tárgyalásos eljárásban egyenlő bánásmódot kell biztosítani az ajánlattevők számára, és fokozottan ügyelni kell az alapelvi szabályok betartására.A fentiekben ismertetett rendelkezések miatt, véleményünk szerint, az ajánlatkérő nem változtathatja meg a tárgyalás általa előre kialakított és az ajánlattevőkkel közölt szabályait. Az ajánlattevők esélyegyenlőségét és az egyenlő bánásmód törvényi szabályát ugyanis az biztosítja, ha a felek követik a tárgyalási szabályokat, és azok szerint tárgyalnak egymással. Amennyiben az ajánlattevők joggal számíthattak[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. május 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3173

2. találat: Eltérő elvárások azonos ajánlatkérő eljárásaiban

Kérdés: Egy szervezeten belül meghirdetett eljárások során a pályázatok dokumentumokkal kapcsolatos elvárásai között eltérések voltak. Egyik pályázatban elfogadták, a másikban nem, ugyanazt a szövegezést. Megfelel-e ez az eljárás a közbeszerzési törvény rendelkezéseinek?
Részlet a válaszból: […]bekezdése értelmében az ajánlatkérőnek a 66. és a 67. §-ban meghatározott adatok és tények kérését - figyelemmel az ajánlattevő (alvállalkozó) üzleti titokhoz fűződő érdekére is - a közbeszerzés tárgyára kell korlátoznia, a (2) bekezdés szerinti követelményeket pedig - a közbeszerzés becsült értékére is tekintettel - legfeljebb a szerződés teljesítéséhez ténylegesen szükséges feltételek mértékéig lehet előírni. Amennyiben tehát a törvény 69. §-ának (3) bekezdése értelmében vitatható a szükséges mérték, jogorvoslati fórumhoz kell fordulni. Ha azonban a kérdező arra gondol, hogy az ajánlatkérő egy adott nyilatkozat kötelező tartalmát például kétféleképpen értelmezte, ebben az esetben nem hivatkozhat arra, hogy más pályázatban mást fogadott el, hanem ha nem egyértelmű a nyilatkozat tartalma, akkor kérdést kell feltennie az ajánlatkérőhöz. Arra sem hivatkozhat[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. február 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 897