Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ellenőrzést végző szervezet tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ellenőrzést végző szerv jogszabálysértése

Kérdés: Mi a teendő akkor, ha az ellenőrzést végző szerv sért Kbt.-t? Ajánlatkérőként a központi ellenőrzés alá tartozunk. Nem először követelik olyan tételek javítását, melyek nem szerepelnek az eljárási dokumentumokban, tehát eleve vitaalapot képez. Most az ellenőrző ügyvédi iroda kiküldte egy másik ajánlatkérőnek az anyagot, vélhetően összekeverték. Mi ilyenkor a teendő? Ez nem meríti ki az összeférhetetlenségi szabályt a Kbt. szerint, vagy nem sérti a verseny tisztaságát?
Részlet a válaszból: […]Eljárásspecifikusan ugyanakkor Kbt.-sértés nem történhet azért, mert az ellenőrző szervezet által felkért külső szakértő információt oszt meg más piaci szereplőkkel. Amennyiben az ajánlatkérő tudomására jut, hogy az ellenőrző szervezet által bevont szakértő nem versenysemleges módon közöl információt, a közbeszerzési törvény 25. §-ának (1) bekezdése értelmében erről szükséges tájékoztatást nyújtania az ellenőrző szervezet részére. Ha a tájékoztatás esetleg más ajánlatkérőt érint, tehát nem közvetlen módon a versenyt befolyásolja, hanem olyan információt oszt meg, mely más ajánlatkérőre nem tartozik, hiszen esetleg nem megfelelő színben tünteti fel az ajánlatkérőt, vagy olyan tartalmat közöl, mely az ellenőrzés alá nem támasztott szempontjait is tartalmazza, abban az esetben valójában a verseny tisztaságának sérelme sem állapítható meg. Függetlenül természetesen a külső szervezet által elkövetett hibától, az ajánlatkérőnek mindenképpen érdemes jeleznie ezt mind az ellenőrző szervezet, mind külső szakértő felé.A Kbt. 25. §-ának irányadó rendelkezései a következők:- az ajánlatkérő köteles minden szükséges intézkedést megtenni annak érdekében, hogy elkerülje az összeférhetetlenséget és a verseny tisztaságának sérelmét eredményező helyzetek kialakulását;- összeférhetetlen, és nem vehet részt az eljárás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. május 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3999