Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott eltérési lehetőség szerződéstől tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Eltérés az eredeti szerződéstől szükségletek szerint

Kérdés: Intézetünk az év elején sikeres nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le - uniós értékhatár alapján - élelmiszer-beszerzés tárgyában, 3 évre, az eljárás során felmerülő jelentős költségek és többletfeladat miatt. Az ezt követő hónapokban személyi változás következtében - élelmezési vezető személye változott, új dietetikus lépett be - olyan nyersanyag-beszerzési igények keletkeztek, amelyeket a korábbi években nem vásároltunk. Kérdésünk: mi a teendő, milyen eljárástípust kell lefolytatnunk, figyelembe véve a jelentős költségeket és munkát, amely egy-egy nyílt eljárás kapcsán felmerül? A felmerült igények mai áron számított értéke 3 évre 2-3 millió forint között van. A közbeszerzési törvény az építési beruházásokhoz hasonlóan miért nem engedélyez működési anyagok esetében is, hosszú távon a változó szükségleteknek megfelelően bizonyos határon belül eltérést az eredeti szerződéshez viszonyítva?
Részlet a válaszból: […]dokumentáció feltételei, illetőleg az ajánlat tartalma alapján meghatározott részét, ha a szerződéskötést követően - a szerződéskötéskor előre nem látható ok következtében - beállott körülmény miatt a szerződés valamelyik fél lényeges jogos érdekét sérti, fennáll a személyi változásokra, esetleg új élelmezési elképzelésekre tekintettel. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kérdezőnek kezdeményeznie kell partnerénél a szerződés módosítását, és közös megegyezéssel írásban kell a módosítást megkötni. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a szerződés módosításáról a 15/2004. IM rendelet 6. §-a szerinti hirdetményt kell közzétenni. A hirdetmény mintáját a rendelet 25. számú melléklete tartalmazza. Amennyiben viszont arról van szó, hogy a megkötött szerződésben meghatározott nyersanyagok mellett további nyersanyagok beszerzési igénye merült fel, akkor a szerződés módosítása nem járható megoldás. Ebben az esetben kétféleképpen oldható meg a probléma: - ha mindenképpen egyben szeretne szerződést kötni az ajánlatkérő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. november 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 835
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: