Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott engedélyezés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Közbeszerzési eljárás megindíthatósága engedélyezett forrás hiányában

Kérdés: A közbeszerzési eljárás megindítható-e abban az esetben, ha a beruházás forrása még nincs engedélyezve, csak ígérvény van rá?
Részlet a válaszból: […]eredményhirdetés időpontját és a szerződéskötés tervezett időpontját is - Kbt. 53. §-ának (3) bekezdése. A Kbt. 54. §-ának (1) bekezdése értelmében az ajánlatkérő - az előzőekben írtakon túlmenően - köteles dokumentációt készíteni, amely egyebek mellett tartalmazza a részletes szerződési feltételeket vagy a szerződéstervezetet is. Az ismertetett előírások alapján úgy gondoljuk, hogy úgynevezett ígérvény alapján az ajánlatkérő felelősséggel nem indíthatja meg a közbeszerzési eljárást, mert pusztán az ígérvény birtokában nem áll módjában a Kbt. szabályainak megfelelő ajánlati felhívást közzétenni, ebből adódóan pedig a közbeszerzési eljárás már önmagában törvénysértő. Továbbmenve, amíg az ajánlatkérő az általa teljesítendő ellenszolgáltatásról objektív okok miatt nem tud rendelkezni (tekintettel arra, hogy a forrás még nem áll rendelkezésre, és a rendelkezésre bocsátás időpontja sem ismert), addig arra sincs módja, hogy a szerződéskötés tervezett időpontját[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. július 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 152
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,