Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott eredetigazolás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Termék eredetiségének igazolása

Kérdés: Eljárásokban tapasztaljuk, hogy a kiírók "a megajánlott termék eredetiségének igazolását" kérik. A szokásos módon benyújtott forgalmazási jogosultság, tanúsítványok, gyártói megfelelőségi nyilatkozatok nem elegendők a kiírók számára. Nem vagyunk gyártók, csak kizárólagos forgalmazók, számunkra nem egyértelmű, hogy mit értenek eredetiségen, és azt hogyan szükséges igazolni.
Részlet a válaszból: […]előírását, akkor köteles elfogadni akár az ajánlatkérő saját nyilatkozatát is a termék megfelelőségéről.A gyártói megfelelőségi nyilatkozat, vagy gyártói támogató nyilatkozat iránti igényt (ez az IT-ban elterjedtebb inkább) gyakran megfogalmazzák az ajánlatkérők, de gyakori a forgalmazási jogosultság igazolása is. Míg a gyártói megfelelőségi nyilatkozat esetében egyértelmű, hogy azt a gyártónak kell kiadnia, a termék eredetiségének igazolását többféleképpen is lehet érteni. Amennyiben az ajánlatkérő ezt nem írja elő, és kérdésre sem válaszol, el kell fogadnia az ajánlattevő által benyújtott nyilatkozatot is az áru eredetiségéről. Mivel ez gyakorlatilag érvényességi feltétel, így a nem megfelelő igazolás miatt nem nyilváníthatja az ajánlatot érvénytelenné, hiszen ha nem írta elő, mit kell pontosan benyújtani, akkor nem érvelhet azzal, hogy a meg nem határozott dokumentumot nem nyújtották be. Tehát érvénytelenségi ok nélkül marad, ha ő maga nem nézett utána, mit kérhet az ajánlattevőitől. Például szerencsejáték céljára szolgáló[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. október 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3508
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: