Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott EU-s hirdetmények terjedelme tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: EU-s hirdetmények terjedelmi korlátjai

Kérdés: Miért nem lehet 650 szónál hosszabb hirdetményeket megjelentetni? És hogyan tudom ezt megoldani, amikor lehetetlen leszorítani 1500 szó alá, nemhogy 700 alá a hirdetményünket? Hogyan csinálják ezt vajon más EU-tagállamokban?
Részlet a válaszból: […]korábban fokozatosan megvalósított elektronikus feladás lett volna, ám ennek a gyakorlata nem alakult ki hazánkban, annak ellenére, hogy a 34/2004. Korm. rendelet és a 167/2004. Korm. rendelet ezt lehetővé tette. A már hatályba lépett 102/2005. Korm. rendelet a 650+20 százalék szónál hosszabb hirdetmények küldésének módját elektronikus útra korlátozza, rászorítva ezzel az ajánlatkérőket az OPOCE által preferált formára. Nem kevés probléma adódott ezidáig is az elektronikus feladásból, s ez rövid távon, az ún. tanulási időszak alatt várhatóan tovább nő. Hosszú távon azonban minden szereplő számára egyszerűbb lesz, ha az elektronikusan feladott adatok hasznosulnak, s nem a faxon feladott információt gépelik be a megküldést követően - okozva ezzel gyakorta hibás hirdetmények megjelenését. Az EU-ban egyre nő az elektronikusan feladott hirdetmények aránya, amely egészen más problémákat okoz, hiszen általában nem központilag történik a feladás, mint hazánkban. Azaz az ajánlatkérők közvetlenül adhatják fel hirdetményeiket, mégpedig előzetes kontroll nélkül. A megoldás tehát, hogy a 650 szónál +20 százalék hosszabb hirdetmények - amelybe nem számítandó bele a hirdetményminták szövege - az EU hivatalos lapjában történő megjelentetés esetében csak elektronikus úton továbbíthatók. Ennek négyféle módja képzelhető el a következők szerint: A kérelmet és mellékleteit - minősített elektronikus aláírással kell ellátni, és elektronikus levélben továbbítani a Közbeszerzések Tanácsa Titkárságának keretében működő Szerkesztőbizottság részére a hirdetmény@kozbeszerzesek-tanacsa.hu címre, vagy - a Szerkesztőbizottság által nyújtott, a www. kozbeszerzes.hu címen elérhető elektronikus szolgáltatás igénybevételével kell létrehozni, vagy - az ún. ügyfélkapus[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. július 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 714
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: