Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott forgalmazó tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Alvállalkozó gyártó, egyben forgalmazó ajánlattevő esetén

Kérdés: Terméket gyártó és forgalmazó cég esetében hogyan kell értelmezni az alvállalkozó fogalmát, tekintettel arra, hogy nagykereskedelmi tevékenysége révén több gyártó termékeit is forgalmazza? Ajánlattevőként hogyan jelenjen meg a gyártó, aki más vállalkozás termékét 10 százalék alatti vagy feletti mennyiségben bevonja a teljesítésbe, avagy az a nagykereskedő, aki saját termékei mellett mások áruit is forgalmazza? Ez esetben ők nem alvállalkozók?
Részlet a válaszból: […]tartalmaz - a Kbt. a különös közbeszerzési eljárás tekintetében ad eltérő meghatározást a kizárólagos jogra.) A fenti meghatározásból véleményünk szerint az következik, hogy amennyiben a pályázat nyertese más gyártó termékeivel teljesíti a közbeszerzési eljárás eredményeként létrejött szerződést, azonban erre az adott gyártóval nem köt megállapodást, akkor a gyártó nem minősül alvállalkozónak. Amennyiben alvállalkozóként kívánja igénybe venni, akkor a Kbt. fogalma alapján az ajánlatkérővel létrejött szerződésére figyelemmel kell megállapodást kötnie. A kérdés második részével kapcsolatban: a teljesítésbe bevont személy attól függetlenül lehet alvállalkozó, hogy az ajánlattevő az adott szervezetet (személyt) a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó, avagy az alatti mértékben kívánja igénybe venni a szerződés teljesítéséhez. Ha azonban az igénybevétel a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben jön létre, akkor az ajánlattevőnek az ilyen mértékben bevont alvállalkozó alkalmasságát is igazolnia kell az ajánlatkérőnek a Kbt. 66-69. §-aiban foglaltaknak megfelelően abban az esetben, ha az ajánlatkérő az ajánlati felhívásban előírta az ajánlattevők részére, miszerint meg kell jelölniük az általuk a szerződés teljesítéséhez a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni szándékozott alvállalkozókat [Kbt. 71. §-ának[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. június 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 106
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,