Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott hiányos közzététel tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Hiányokkal olvasható ajánlat elektronikus eljárásban

Kérdés: Elektronikus ajánlattétel alkalmával nem olvasható az ajánlat bizonyos része. "Hiánypótoltatom", de ha ez például az ár volt, honnan tudom, hogy nem módosította-e azt esetlegesen az ajánlatkérő, hiszen nem volt olvasható?
Részlet a válaszból: […]úton benyújtott dokumentumok jellemzőire vonatkozó követelményeknek nem tesz eleget, a Kbt. 83. §-a szerint hiánypótlási eljárást kell lefolytatni. Abban az esetben, ha a hiánypótlás eredményeként sem határozható meg egyértelműen az ajánlatnak a felbontás időpontjában létező tartalma, az ajánlat érvénytelennek minősül. Gondoljunk itt például arra, ha úgynevezett pdf formátumot nem engedélyeztünk, hiánypótlást követően azonban az engedélyezett word formátum sem olvasható. Ha az ajánlat a felhívásban és dokumentációban meghatározott informatikai eszközökkel a bontás időpontjában sem olvasható, nem jeleníthető meg, ennek tényét a Kbt. 80. §-ának (4) bekezdése szerint jegyzőkönyvben rögzíteni kell, és az ajánlattevőt fel kell hívni az olvasható, megjeleníthető ajánlat megtételére. Fontos kiemelni, hogy az intézkedés kizárólag az olvashatóság, megjeleníthetőség biztosítására terjedhet ki, az ajánlat tartalmát azonban nem érintheti. Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben tárolt és megőrzött ajánlat tartalmának sértetlenségét az elektronikus aláírás ellenőrzésének keretében kell vizsgálni[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. július 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 191
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: